Fritz: „Flota de transport public are nevoie urgentă de modernizare”. Primăria cumpără 25 de troleibuze cu bani europeni

25 de noi troleibuze, pe strazile Timisoarei

În condițiile în care ultimele troleibuze au fost cumpărate acum 14 ani, Primăria Timișoara se pregătește să achiziționeze noi astfel de vehicule, cu scopul modernizării transportului public. Astfel, cu bani europeni, în capitala Banatului sunt șanse să ajungă 25 de troleibuze, echipate cu baterii.

Transportul public în comun din Timișoara se modernizează cu bani europeni. Dominic Fritz a anunțat că, în această săptămână, Primăria Timișoara a depus un proiect în valoare de 12,5 milioane de euro cu care vor fi cumpărate 25 de troleibuze, echipate cu baterii. Banii urmează să fie atrași prin PNRR.

Ultimele troleibuze noi au ajuns în Timișoara acum 14 ani. Flota de transport public are nevoie urgentă de modernizare. Pentru acest proiect am încheiat un parteneriat cu Dumbrăvița și Ghiroda pentru liniile M11 și M14, pentru a încuraja transportul public ca mijloc principal de deplasare între Timișoara și comunele periurbane. O parte a troleibuzelor vor circula pe cele două rute metropolitane, celelalte vor fi repartizate pe traseele din oraș”, a explicat Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primarul Timișoarei susține că soluția pentru a petrece mai puțin timp în trafic este un sistem de transport public modern, predictibil și de calitate.

Investim jumătate din bugetul de dezvoltare al Timișoarei, peste 540 de milioane de lei, în mobilitate și transport, pentru a îmbunătăți modul în care se circulă în Timișoara, calitatea aerului și siguranța celor din trafic”, a precizat Dominic Fritz.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/