Fritz către politicienii plecați la București: „Să se bată pentru acest obiectiv așa cum nu au făcut-o niciodată până acum pentru interesele Timișoarei”

maternitate municipal

Dominic Fritz a făcut un apel la toți politicienii din Timișoara plecați în București să se „bată” pentru finanțarea europeană, prin PNRR, a noii maternități a spitalului municipal. „Acum nu e momentul pentru dispute și calcule politice. Acum e momentul să acționăm toți în beneficiul Timișoarei”, a afirmat edilul-șef.

Dominic Fritz a anunțat că în aceste zile la Ministerul Sănătății se finalizează lista cu cele 25 de spitale care urmează să fie finanțate prin PNRR. Edilul-șef spune că pe lista scurtă cu cele 49 de proiecte care au ajuns în faza finală se află și noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara, așa că speră că obiectivul de investiții va primi sprijin european pentru a fi realizat.

Este o investiție de peste 150 de milioane de euro, pe care nu avem cum să o susținem doar din bugetul local. Dacă primim banii din PNRR, spitalul va fi gata înainte de 2026. Noul spital nu este un moft, ci o necesitate de primă urgență pentru Timișoara: clădirea care găzduiește acum maternitatea Odobescu este depășită ca funcțiune, plătim sume serioase de bani în fiecare lună pe chirie, pentru că nu este spațiul primăriei și pentru a ajunge dintr-un corp de clădire în celălalt, pacientele și personalul medical trebuie să traverseze strada”, a declarat Dominic Fritz.

În aceste condiții, edilul-șef le solicită politicienilor din Timișoara plecați în București să se implice pentru ca noua maternitate să fie finanțată cu bani europeni.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Le cer răspicat tuturor parlamentarilor, miniștrilor, secretarilor de stat plecați din Timișoara și acum în coaliția aflată la putere, să se bată pentru acest obiectiv așa cum nu au făcut-o niciodată până acum pentru interesele Timișoarei. Acum nu e momentul pentru dispute și calcule politice. Acum e momentul să acționăm toți în beneficiul Timișoarei. Încă nu e prea târziu”, a afirmat Dominic Fritz.

Noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara va fi construită în zona Balta Verde și va avea 236 de paturi, laborator de fertilizare in vitro, centru de screening prenatal și centru de screening al cancerului genito-mamar.

publicitate si promovare online banner maxagro