Fritz: Acum 20 de ani, am plătit prima și ultima șpagă în viața mea

primarul Timisoarei, Dominic Fritz

Dominic Fritz a recunoscut, într-o postare pe Facebook, că acum 20 de ani, când a venit la Timișoara, a plătit „prima și ultima șpagă” din viața lui.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a povestit, într-o postare pe Facebook, cum a decurs prima călătorie în orașul de pe Bega, în urmă cu 20 de ani. Edilul-șef își amintește că a ajuns în capitala Banatului cu autocarul și că la vamă a dat șpagă.

Acum fix 20 de ani, într-o zi caldă la sfârșit de vară 2003, am pus prima oară piciorul în Timișoara. În afară de “ciao”, “ce mai faci” și “te iubesc” nu știam o boabă românește. Am venit cu autocarul, am stat 6 ore la vamă și am plătit prima și ultima șpagă în viața mea, 5 euro care s-au strâns de la fiecare călător”, a spus Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai detaliat că a făcut voluntariat la o casă de copii din zona Freidorf și că a ajuns să se îndrăgostească de orașul de pe Bega.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Am lucrat în Freidorf într-o casă cu 12 copii abandonați sau orfani. Ei m-au învățat românește și cum să nu-ți pierzi speranța. Eu i-am învățat să cânte la chitară, să facă foc de tabără și să ierte. Stăteam într-un bloc pe strada Mureș cu încă 3 voluntari germani, iar în fiecare zi pe drum la lucru, treceam cu tramvaiul prin Piața Maria și nu-mi venea să cred ce curaj au avut oamenii în 1989. La biserică, am rostit Tatăl Nostru în română, germană și maghiară. M-a făcut să înțeleg profunzimea diversității acestui oraș. M-am îndrăgostit de oraș, m-am hotărât să revin… iar restul e istorie. Iubirea pentru Timișoara a rămas până azi. Copiii de atunci sunt adulți acum, iar când ne auzim la telefon sau ne vedem la o cafea, râdem despre greșelile de română pe care le-am făcut acum 20 ani, și uneori cântăm împreună copiilor lor”, a povestit edilul-șef.

dominic fritz acum 20 de ani

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/