Frăţia buco-anală politică-presă a secretat din nou. Cum poate ea. Fără creier, fără coloană. Doar mizerii

Cu puţin înaintea prânzului începe să-mi sune telefonul. Cunoscuţi, amici şi prieteni. Laitmotivul telefoanelor? „Am citit că vrei să te faci primar din partea PSD”. Am rămas perplex. Doar cu ceva zile în urmă scrisesem un articol în Express de Banat intitulat „Sunt ziarist. De ce m-aş face politician?”. Încep să derulez. În urmă cu vreo două, trei săptămâni am avut o discuţie telefonică cu senatorul PSD de Caraş-Severin, Ionuţ Chisăliţă. Printre altele, îmi spune „vezi că te bag într-un sondaj în care testăm notorietatea unor reşiţeni, pesedişti, dar şi oameni din societatea civilă”. Am luat-o ca pe o glumă. Nu m-am crezut niciodată mai mult decât sunt. După telefoanele de astăzi, fireşte că îl sun. Iată răspunsul său: „Am dorit să vedem şi notorietatea şi încrederea unor persoane care nu au legătură cu politica şi care, prin poziţiile lor publice, reprezintă o voce importantă în Reşiţa”. Iată-mă şi voce importantă. Ce să-i fi spus? Mulţumesc, m-ai aranjat! Pentru că sondajul era făcut pentru a vedea cu cine merge PSD Reşiţa la alegerile de primar. Am studiat şi oricine poate face un sondaj de acest gen fără a avea acordul scris al „sondatului”.

Am căutat pe Net sursa articolului ce deconspira dorinţa mea de a-l da jos pe actualul primar şi a-i lua locul. Reşiţa.ro se numeşte. Un site cu articole pline de „le semnăm, dar anonime”, cu excepţia lui Cristi Franţ şi, din când în când, un Eugen Cotarcea. Anonimul de azi? Jigodie plătită de unde? Am intrat la rubrica „despre noi”. Nicio asumare, niciun nume. Băi, nemernicilor, într-un sfert de secol de presă nu am semnat anonim. Doar când eram nevoit să umplu şase pagini de ziar semnam Silviu Petric, cu permisiunea regretatei doamne Petric. Pentru că ar fi fost culmea să semnez eu trei sferturi din ziar. Şi să vă dau un pont. Noi ăştia, vechii de prin presă, citim un articol şi ştim cine l-a scris. Deci ştiu autorul mizeriei morale. De ce mizerie? Pentru că nu m-a sunat să mă întrebe. Spune la un moment dat următoarele. Fac copy/paste. „Dan Popoviciu s-a exprimat în ultimul timp în expressdebanat.ro, ieșind în evidență chiar în această lună cu scriituri critice la adresa lui Nelu Popa. Pe aceeași listă de posibili candidați din partea PSD se mai află…”. Băi, ordinarule, Dan Popoviciu s-a exprimat de când face presă împotriva tuturor canaliilor politice ce şi-au bătut joc de cetăţeni. Primari, consilieri locali, parlamentari, miniştri, prim-miniştri şi tot soiul de trepăduşi. Am fost dat afară din tot felul de redacţii. Altele, ale mele, mi s-au închis. Pentru că nu am acceptat să fiu scrib. Şi tu, colega, te-ai trezit că fac „scriituri” critice la adresa primarului pentru a-i lua locul? Marş, jigodie, slugă ai fost, slugă vei rămâne. Ca să nu mă întind. Concluzie:
1. Tata, fie iertat, mi-a dat el ceva sfaturi, dar două le-am respectat şi le voi respecta cu sfinţenie până la final. Îmi spunea să nu stau în genunchi în faţa nimănui şi, cel mai important, să nu mă bag în niciun partid politic. Tata, născut în 1931, la Teregova.
2. Categoric, „importanta figură media” Dan Popoviciu nu se va băga în veci în troaca politică şi nu va face jocurile niciunei jigodii din troacă.

P.S. Scriu toate astea fără iarbă, fără liniuţe, fără distilate şi fără finanţe cu sau fără chitanţe.