Frate, frate, dar postul e pe bani!

Bă, Gogule, în ce țară trăim, bă, dacă până și prietenii au ajuns să te dea în gât? Tu să le dai împrumutul ăla de zece mii de euro, iar ei să sune la DNA, să te denunțe: „Alo, don procuror, ăștia sunt banii care i-am dat șpagă și acu’ mi-i dă înapoi, cică nu a putut să o angajeze pe fii-mea la spital. Umflați-l, domnule, că merită, fir-ar mama lu’ a dracului de bandit ce e.

Da, bă, Gogule, așa a pățit nea Ion de la Mioveni. Primarul, domnule. Nea Georgescu. Adică, cum bă, aproape douăzeci de ani nu s-a auzit nimic despre nea Ion ăsta nici măcar să fi luat un capăt de ață sau să fi primit o sticlă cu țuică, o pungă de cafea, un caltaboș sau un miel de Paște și vine acum cel mai bun prieten al lui din ultimii treizeci de ani, prieten la cataramă, mon cher, și-l pârășește la DNA că ar fi șpăgar? Bă, frate, cum poți să spui una ca asta că nea Ion e șpăgar, cât timp tu ești șeful Poliției Locale. Da, Gogule, ce te miri așa, denunțătorul e șeful Poliției Locale. Și el i-o dat banii lu’ nea Ion s-o angajeze medic pe fii-sa în spital. Că așa e azi la modă. Dai banu’, te angajez, nu vrei să faci asta, du-te la privat sau la babe și moși în Germania și Austria.

Denunțător, denunțător, dar întreb și eu ca prostul: de ce ai fost bă de acord să-i dai lu’ nea Ion primarul 30.000 de euro ca să o anajeze pe a mică? Că atât i-o cerut la început: 30.000 de euro și o cinzeacă de țuică. Dincolo de faptul că erați cei mai buni prieteni, tu, milițian, ce ești, nu ai știut că posturile la stat se ocupă prin concurs și nu prin șpagă? Sau și tu ai ajuns șef tot așa? Nu? Atunci de ce nu l-ai sunat pe nenea procurorul să reclami cazul? De ce? Să-i fi spus cu subiect și predicat: „nea X, ce să fac, să-i dau sau să nu-i dau?” Ori să-i fi bătut obrazul lu’ nea Ion, ca între prieteni. Nu știi să răspunzi? Păi te cred, nea milițianu’, că la noi șpaga a ajuns sport național. O obișnuință. E ca și cum ai da bună ziua sau bună dimineața. Dar, te întreb eu, dacă nea Ion primarul o angaja pe aia mică, mai sunai la DNA? Sunt curios. Îi dădeai și diferența până la 30.000 de euro? Da? Atunci trebuia să taci, că îți meriți soarta…

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/