Fotografii-alibi pentru preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă? Sindromul generalului cu piciorul în ghips

Fără a face nicio declaraţie publică nici înaintea, nici după decizia din 22 iunie a Comitetului Executiv Naţional al PSD privind susţinerea lui Liviu Dragnea, liderul pesediştilor cărăşeni Ion Mocioalcă apare în două fotografii făcute în 22 iunie la Reşiţa şi distribuite ca din întâmplare pe Facebook de prefectul Matei Lupu şi preşedintele CJ Silviu Hurduzeu.

Fotografiile ni-l arată pe deputatul Ion Mocioalcă participând la o întâlnire în cadru restrâns, într-un birou de la prefectură, cu vicepremierul Graţiela Gavrilescu, prezentă vineri, 22 iunie, la Reşiţa.

Distribuite pe Facebook la ora 13, de Instituţia Prefectului, respectiv la 14.45, de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cele două fotografii ar putea sugera că Mocioalcă nu avea cum să fie prezent la controversata şedinţă CEx PSD de la Bucureşti, programată în aceeaşi zi, la ora 16. Confuzia este, de altfel, alimentată şi de faptul că Mocioalcă nu a transmis nimic public cu privire la poziţionarea sa în acele momente, după condamnarea lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive.

1000x100 casa brutarului

Deşi nici prefectul Matei Lupu, nici preşedintele CJ Silviu Hurduzeu nu l-au pomenit în mesajele publice pe liderul PSD Caraş-Severin ca participant la discuţiile cu vicepremierul ALDE Graţiela Gavrilescu, cele două fotografii arată deci că Mocioalcă a ţinut să se afle în acea zi la Reşiţa. Şi, de asemenea, să se afle că s-a aflat aici!

Realitatea este că întâlnirea în cadru restrâns şi fără presă a avut loc pe la ora 11, până cel mult 11.30. Iar de acolo, după cum ne-au spus azi surse de încredere, Mocioalcă a zburat cu maşina direct la aeroportul din Timişoara. Şi a prins şedinţa CEx de la Bucureşti, care avea să înceapă cu o oră, o oră şi jumătate întârziere faţă de cum fusese planificată.

Aşadar, cei care spun că Mocioalcă a avut grijă să lipsească motivat la CEx-ul de vineri, care i-a întărit poziţia vulnerabilă a lui Dragnea, se înşeală. Mocioalcă nu şi-a pus piciorul în ghips, precum generalul Atanasie Stănculescu în decembrie ’89, când a fost convocat de Nicoale Ceauşescu. Preşedintele PSD Caraş-Severin a participat la şedinţa de pomină, la care nimeni nu i-a cerut demisia conducătorului mult-iubit. Ba din contră, au declarat la unison că rămân strâns uniţi în jurul comandantului suprem.