FOTO. Ziua Poliției Române, sărbătorită la Timișoara

ziua politiei (3)

Curtea Inspectoratului Județean de Poliție Timiș a fost plină, vineri, de timișorenii curioși să vadă dotările și tehnica oamenilor legii. Porțile instituției s-au deschis cu ocazia Zilei Poliției Române.

Poliția Română împlinește 201 ani în 25 martie. Alegerea acestei date este legată de simbolul Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

ziua politiei (6)

Toţi vizitatorii, de la mic la mare, au putut admira de aproape dotarea şi tehnica poliţiştilor, demonstraţii de luptă,  intervenţie şi  dresaj canin,  precum şi exerciții de intervenție desfășurate de Serviciul de Acțiuni Speciale Timiș. Au participat aproximatic 700 de copii, alături de părinți și cadre didactice.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Au fost expuse autospeciale din dotarea Serviciului Rutier, Ordinii Publice, Serviciului Criminalistic, Serviciului Pentru Acţiuni Speciale și Centrului de Reținere și Arestare Preventivă, Biroului pentru Protecția Animalelor, precum și standuri cu materiale informativ-preventive ale Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, Biroului Siguranță Școlară.

ziua politiei (1) ziua politiei (4) ziua politiei (7)

tmc 640