Zona montană a Semenicului se va transforma într-o bază de agrement care va concura cu brio cu stațiunile din Alpi. Aflat încă în stadiul de concept, proiectul pus în discuție va schimba cu totul la față ceea ce înseamnă turismul cărășean.
Despre costurile pe care le-ar presupune implementarea proiectului s-au deschis mai multe discuții la nivelul Consiliului Județean. Picanteriile pe care le presupune studiul de prefezabilitate promit o bază de agrement de lux care să acopere nevoile turistului pe toată perioada anului. În momentul de față, Semenicul și zonele subalpine nu au posibilitatea de a satisface așteptările turistului în niciun sezon al anului. Doar pe timpul iernii puținii investitori mai trezesc interesul turiștilor în căutare de distracție.
Studiul de prefezabilitate a fost pus la cale de Primavera Design, unde o echipă de oameni ingenioși a hotărât că pentru o reabilitare turistică a zonei montane Semenic este nevoie de un proiect care să deschidă larg porțile către o stațiune care să se ridice la nivelul stațiunilor europene.
Astfel, planul viitorului proiect presupune în primul rând transformarea radicală a pârtiilor de ski și a faclităților, pentru ca turiștii să aibă un meniu complet atunci când aleg să-și petreacă vacanţele de iarnă pe Semenic. Imediat după, pe lista studiului de prefezabilitate se încadrează un parc de aventură unde turiștii care preferă să lase soarele și apa deoparte și să savureze puțină adrenalină vor avea ocazia să se destindă prin sporturi extreme.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644346467380″]
Nu a fost uitat nici potențialul pe timp de vară al zonei subalpine din Semenic. Sporturile de apă vor fi și ele valorificate la maximum prin deschiderea unui parc acvatic unic, de unde turiștii vor putea închiria bărci sau skijeturi. Pe lângă variantele motorizate pe care turiștii le vor avea la dispoziție, va exista și un centru de recreere, unde vizitatorii se vor putea delecta vâslind la caiace.
Viitoarea stațiune de cinci stele va avea și un club de echitație. Aici se vor organiza lecții de călărie pentru cei care caută natură și relaxare în detrimentul turismului agitat. Tot pentru iubitorii de natură vor exista și trasee montane destinate exclusiv ciclismului, precum și iubitorilor de escaladă. De asemenea, planul cuprinde și o scenă pe care să fie organizate concerte unice în județ, dar și mai multe campinguri pentru turiștii care preferă cortul în schimbul camerelor de lux de la pensiuni.
„Acest proiect este unul important, pentru că eu cred că va pune în valoare Reșița, Semenicul și zona subalpină și, în egală măsură, va face din această parte a județului o zonă atractivă pentru turiști. Este un program realizat profesionist, aș spune, și care nu face niciun fel de exces. Efectiv urmărim punerea în valoare a potențialului pe care această zonă îl deține”, a explicat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.
Cu un pachet complet, studiul de prefezabilitate, odată transformat în proiect, va aduce o schimbare majoră în turismul cărășean, pe care îl va ridica la rangul de turism european.
Foto: primaveradesign.ro