Delir, eliberare și fericire la cotele cele mai înalte în Banatul Montan. A fost o noapte de neuitat pentru iubitorii muzicii rock, iar povestea continuă.
Gugulan Rock Open Air Festival și-a deschis porțile celei de-a 7-a ediții cu un spectacol de proporții, așteptat cu sufletul la gură, atât de artiști, cât și de spectatori. Tineri sau vârstnici din țară sau din străinătate, au strigat și au cântat cu toții la unison, într-o mare „horă” a prieteniei, pentru că Gugulan Rock este festivalul pentru prieteni, între prieteni, iar anul acesta cuvântul eliberare a fost elementul ce a definit starea de spirit a tuturor celor prezenți.
„A fost foarte grea regruparea, după un an de pauză, iar publicul ne cerea din ce în ce mai mult să facem acest festival. Este încununarea unui efort foarte mare pe care noi l-am făcut ca acest eveniment să aibă loc. Mă bucur că toți cei care sunt aici sunt foarte conștienți că trebuie respectate regulile și primim doar feedbackuri pozitive.
Sunt mai mult decât fericit că acest eveniment prinde foarte mult în țară și chiar depășește granițele, reușind să aducem public și trupe de peste tot. Ne dorim să ne extindem cât mai mult, astfel încât pe viitor să facem chiar un festival internațional. Și chiar dacă azi este vineri 13, pentru noi este un lucru cât se poate de frumos. Eu cred că oamenii ăștia îmbrăcați în negru nu reprezintă doar niște oameni care pot să sperie pe cineva, ci oameni care gustă cultura în adevăratul sens al cuvântului”, a declarat Cosmin Mihuța, unul dintre organizatorii festivalului.
Nuanțe, Onenightstand, Voices of Silence și Anarhia sunt trupele care au scris încă o pagină pe scena festivalului, dar cireașa de pe tort a fost trupa Bucovina, incendiari, frumoși și plini de viață, ca de fiecare dată, așa cum și-au obișnuit publicul de 20 de ani.
„De când am aflat că urma să cântăm la Gugulan din nou, după 6 ani, am știut că acolo este o atmosferă incendiară și eram într-o pasă foarte bună. Deși e greu să strângi public foarte mare în perioada aceasta, l-am simțit conectat cu ceea ce s-a întâmplat pe scenă și a fost un concert de care își vor aduce aminte foarte, foarte multă vreme de acum înainte.
Banatul este o zonă foarte frumoasă și de fiecare dată când revenim aici găsim un public care iubește rockul, care are chef de concert, pentru că transmite energie pozitivă către noi și noi funcționăm ca un fel de amplificator. Din păcate, din cauza pandemiei am amânat și turneul european de 45 de zile pentru anul 2022, dar am amânat și lansarea albumului care a trebuit să marcheze cei 20 de ani de activitate, însă cu siguranță albumul va ieși până la sfârșitul anului. Pentru România este o premieră ca o trupă să plece într-un turneu european ca și headliner, cu un autocar utilat special, ce ne va fi casă mai bine de o lună. O să fie cea mai mare trăznaie pe care a făcut-o o trupă românească de metal sau de rock vreodată!
Cel mai interesant a fost când Bucovina a plecat în turneu în America de Sud, fiind prima trupă românească care a cântat acolo. Un turneu în Brazilia. Am cântat în San Paolo, de unde se dă ora zero în muzica rock, și am întâlnit un brazilian care știa toate versurile la melodia <Spune tu, vânt>. Nu ne venea să credem! Într-adevăr muzica nu are granițe!”, a declarat Florin „Crivăț” Țibu, solistul trupei Bucovina.
Distracția continuă și în această seară, când pe scena festivalului vor urca trupele: Sur Astru, Nemesis, RoadkillSoda, Aether și Seezoon. În campingul amenajat, participanții vor avea la dispoziție, pe lângă standurile cu mâncare şi băuturi, şi de cele cu accesorii și tricouri specifice lumii și spiritului muzicii rock. În plus, astăzi, între orele 17.00 – 18.00, va fi Happy Hour, adică se va servi bere gratuit fiecărei persoane care vine la concert.