FOTO Viceprimarul Lațcău anunță „penalități severe” pentru un constructor care și-a bătut joc de două lucrări

lucrare4

Trei proiecte de investiții au fost recepționate, marți, la Timișoara, toate fiind executate de același constructor. Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că la două dintre lucrări au fost descoperite probleme serioase, motiv pentru care constructorul se va alege cu „penalități severe”.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că marți au fost recepționate trei proiecte de investiții, toate fiind executate de același constructor. Este vorba de strada Grigore Alexandrescu, pistele de bicicletă de sub Podul Eroilor și extinderea Podului Eroilor. Lațcău spune că primele două proiecte au probleme serioase.

Proiectul de extindere de pe Gr. Alexandrescu a început cu o sistare și s-a terminat cu o întârziere penalizată cu 1,5 mil. lei (20% din contract). De când am preluat acest proiect am început să rezolvăm problemele majore care îl blocau: lipsa unui plan de relocare a utilităților și lipsa întregului teren pe care urma să se facă extinderea la patru benzi. Nu doar că stâlpii de electricitate nu erau prevăzuți a fi mutați și urmau să ajungă undeva în banda 1, dar în sensul giratoriu era plănuită o rețea supraterană de gaz, ca să nu mai amintesc că proiectul nu conținea niciun stâlp de iluminat public. Din cauza acestor probleme, șantierul a stat sistat mare parte din 2020. Rezolvarea a durat destul de mult, dar în 2021 au fost multe luni în care exista un front generos de lucru și constructorul nu s-a mobilizat, de aici penalitatea. Lucrarea are de asemenea finisaje care trebuie corectate, crăpături în trotuare, marcaje care s-au șters și trebuie refăcute și câteva tasări. Vreme de cinci ani se va reface de câte ori trebuie. Iluminatul public a fost de montat de STPT. Spațiul verde, eliminat din contract din cauza slabei proiectări, va fi executat după recepție, pe contractul de întreținere”, a explicat viceprimarul Timișoarei.

lucrare2

De asemenea, o serie de nereguli au fost descoperite și la noile piste de bicicletă de sub Podul Eroilor. Mai precis, Lațcău spune că pe malul sudic, întreg taluzul s-a tasat câteva zeci de centimetri, trotuarele și pistele de pe mal fiind deja fisurate.

Astfel de defecte la o lucrare sunt inadmisibile și lucrarea va trebui refăcută urgent – atât întregul taluz cât și pista cu trotuar. Gradul de toleranță pentru astfel de defecte este zero, toți cei care lucrează pentru primărie trebuie să înțeleagă asta cât mai curând. Aceste două proiecte nu sunt singurele proiecte pe care vom aplica penalități severe sau vom cere refaceri masive. Urmează și alte recepții în perioada următoare”, a avertizat Ruben Lațcău.

lucrare8

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

lucrare7

lucrare6

lucrare5

lucrare2

lucrare1

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/