FOTO. Veniți în vacanță în Banatul Montan! Un loc minunat de relaxare vă așteaptă în zona Popasulu Miniș – lacul Gura Golumbului!

hidrobicicleta lebada
timisoara capitala 2023

La doar câțiva kilometri de Cascada Bigăr, pe drumul dinspre Anina spre Bozovici, în județul Caraș-Severin, întâlniți Lacul Gura Golumbului, mai cunoscut sub numele de Lacul Miniș.

Priviți, vă rog, imaginile și vă puteți convinge! O oază de aer curat şi relaxare, situată într-un adevărat Rai natural. Despre Gura Golumbului am aflat că este un lac de acumulare construit pentru o fostă termocentrală pe râul Miniș.

hidro lebada

În lungime de peste 750 de metri, aici își dau întâlnire numeroși pescari care aleg agrementul în inima naturii mai puțin tulburate de om. Ce este important de știut este faptul că s-a redeschis punctul de agrement de pe malul lacului situat în apropierea renumitei cascade Bigăr, pentru care în urmă cu puțin timp, natura a decis altfel, distrugându-se în mare parte.

La Miniș sunt puse la dispoziția vizitatorilor hidrobiciclete numai bune pentru familii de până la patru persoane. Ele sunt model Capri produse în Italia, dar pentru siguranță, administratorii oferă și veste de salvare. Deși în dotare mai există și un caiac, principala atracție o constituie hidrobicicletele sub formă de lebădă. Ambarcațiunile cu motor sunt excluse de la utilizare pe lac din rațiuni care țin de tulburarea acva-faunei și protecție a mediului.

lacul golumbului

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Turiștii sunt așteptați cu bucurie de către cei care se ocupă de administrarea instalațiilor, dar și a terasei din zonă, unde sunt servite diverse preparate delicioase și mâncăruri tradiționale din Banat. Cei care aleg o plimbare cu hidrobicicleta pe lac pot admira, de la un capăt la celălalt, minunatele peisaje din jurul luciului de apă.

Cum se ajunge aici? Nu trebuie decât să urmați drumul național 57B. Cheile Minișului se află între Anina și Bozovici, pe cursul râului Miniș.

Cheile Minișului sunt alcătuite din trei sectoare sălbatice – Cheile Minișului, Cheile Poneasca și Cheile Bigărului – și fac parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

valea minisului muntii aninei

Ce mai puteți vizita în zonă? Cu siguranță puteți merge la lacul Buhui și la morile de la Rudăria – Eftimie Murgu.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/