FOTO Unic în România! Fosta cantină a unui liceu din Timișoara, transformată în loc de servire a unei mese sănătoase

corner2
mbmr 1000x100

Un liceu de prestigiu din Timișoara are un spațiu unic în România. Fosta cantină a Colegiului Pedagogic „Carmen Sylva” a fost transformată în loc de servire a unei mese sănătoase, după un concept occidental. Elevii pot cumpăra produsele bio doar cu cardul.

Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara inaugurează în această săptămână un spațiu unic în România. Potrivit reprezentanților unității de învățământ, este vorba de o locație în care se poate servi o masă sănătoasă, denumită „Peda Fresh Corner”.

corner1

Spațiul fostei cantine a școlii a fost renovat și reamenajat după un concept occidental (celebra cafeteria) menit să corespundă cerințelor moderne de: organizare ergonomică a spațiului, de alimentație sănătoasă, dar și nevoii de socializare. Astfel, Peda Fresh Corner poate găzdui aproximativ 70 de persoane și oferă un meniu variat și echilibrat, gândit de un nutriționist, pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a copiiilor, dar și pentru a-i ajuta să se concentreze la școală. Atât elevii cât și personalul școlii pot servi produse sănătoase și delicioase preparate de noi (salate, sandwichuri calde sau reci, budincă de chia, fresh de protocale, ceai, etc.) într-un ambient asemănător unui food court în condiții de igienă maximă”, a explicat Claudia Muntean, directorul Colegiului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.

corner4

Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a afirmat că acest concept este unic în România, iar elevii vor putea plăti produsele achiziționate doar cu cardul.

Este ceva unic în România! În țările europene au, la noi, sigur nu! Cu cardul, telefonul, copiii pot achiziționa produse bio, sucuri naturale”, a precizat Aura Danielescu.

corner10

Muzeul TM

corner9

corner8

corner7

corner6

corner5

corner3

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/