FOTO. Un nou traseu tematic pentru turiști în zona lacului Buhui

explo 1000x200

Foarte aproape de orașul Anina se află lacul Buhui, un loc ascuns în mijlocul naturii care era preferat și de către regele Ferdinand I. În această zonă a fost recent amenajat pentru turiști și un nou traseu tematic, intitulat „Contur Lac Buhui”, cu o lungime de 3,5 kilometri.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva informează că noul traseu tematic din zona lacului Buhui a fost amenajat de către Administrația Parcului Național Semenic-Cheile Carașului. Astfel, prin intermediul unor panouri informative, turiștii sunt informați despre speciile forestiere, despre flora și fauna care se găsesc în această zonă.

Administrația Parcului Național Semenic-Cheile Carașului a amenajat un traseu tematic denumit «Contur Lac Buhui», în zona lacului Buhui, Anina. Prin intermediul panourilor informative, administrația parcului prezintă turiștilor iubitori de natură și trasee, diversitatea speciilor forestiere, speciilor de floră și faună din zona protejată a Lacului Buhui.”, a transmis Romsilva.

Noul trase tematic „Contur Lac Buhui” are o lungime de 3,5 kilometri.

Lacul Buhui este primul lac de acumulare subteran și cel mai vechi lac artificial din România. Lacul a fost realizat în anul 1884 de către administrația austro-ungară cu scopul alimentării cu apă a orașului Anina. Lacul Buhui se află la o altitudine de 640 de metri și are o suprafață de aproape zece hectare, fiind înconjurat de o pădure de brad în amestec cu fag.

banner 970 x 250