Ziua Naţională a României a fost marcată diferit şi anul acesta pe Timiş şi Sebeş faţă de alte oraşe ale ţării, unde s-a continuat tradiţia depunerii de coroane şi a ceremonialurilor comemorative.
Câteva mii de oameni au fost prezenţi la manifestările organizate de municipalitate sub arcul care uneşte cele două biserici din centrul Caransebeşului. După o scurtă slujbă, istoricul Liviu Groza, parlamentarii Iosif Secăşan şi Dan Tocuţ şi edilul-şef Ion Marcel Vela au ţinut o adevărată lecţie legată de evenimentele petrecute în urmă cu 95 de ani. A urmat parada militară, de la care nu au lipsit nici anul acesta dorobanţii din Primul Război Mondial, care au atras toate privirile. Primăria şi Consiliul Local Caransebeş i-au invitat apoi pe cei prezenţi la tradiţionala fasole cu cârnaţi, bineînţeles, într-un cadru muzical oferit de artişti consacraţi ai folclorului bănăţean.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638277692133″]
,,A fost un moment de înălţare sufletească, de împlinire şi de bucurie. Eu mă bucur în mod special că e a patra aniversare a Zilei Naţionale prin care marcăm acest moment şi în care se defilează pe sub arcul împăcării, pe sub Arcul Unităţii Spiritual Creştine din Caransebeş. A fost un moment special la care a participat şi Regimentul de Dorobanţi, care evocă Primul Război Mondial şi momentele istorice pe care le-am parcurs şi noi, caransebeşenii, acum 95 de ani. Am încercat să nu mai depunem coroane, să fie doar un moment de apreciere pentru România printr-o floare pusă la crucea care a marcat rezistenţa românismului în Banat. La o astfel de zi nu cântăm marşuri funebre şi nu depunem coroane, ci încercăm să ne bucurăm pentru o Românie mai bună, pentru un viitor mai frumos”, a declarat Marcel Vela, primarul Caransebeşului.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157638277721473″]