FOTO. Tramvaiele vor circula cu viteză mai mare pe un bulevard din Timișoara

bogdanesti3

Tramvaiele vor circula cu viteză mai mare pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara. „Mai sunt câteva luni grele, dar până la finalul anului vom avea un bulevard verde”, a precizat primarul Fritz.

Dominic Fritz anunță care este stadiul lucrărilor de reabilitare a Căii Bogdăneștilor. Astfel, edilul-șef transmite că s-a început montarea liniei de tramvai și că până la finalul anului, acest șantier va fi închis.

bogdanesti6

Pe Bogdăneștilor primul tronson de linie de tramvai e montat. Și aici, la fel ca pe Cetății, vom avea o linie de tramvai înierbată și încadrată de spaţii verzi cu pomi. De altfel, modernizarea celor peste 2 km de linie dublă de tramvai înseamnă și creșterea vitezei cu care circulă tramvaiele și implicit mai puțin timp pierdut în trafic. În paralel cu lucrările la linia de tramvai, constructorul a început să finalizeze pe tronsoane, trotuarele, accesele în imobile, carosabilul, pista pentru biciclete și drumurile laterale. Mai sunt câteva luni grele – mai ales pentru cei care locuiesc sau tranzitează zona și cărora le mulțumesc pentru înțelegere – dar până la finalului anului vom avea un bulevard verde atât ca opțiuni de mobilitate, cât și ca amenajare”, a explicat primarul Timișoarei.

În total, pe Calea Bogdăneștilor sunt amenajate două benzi pe sens, 2,85 kilometri de piste moderne și sigure, de 1,5 metri lățime, și trotuare cu lățimea corespunzătoare de 2 metri. De asemenea, vor fi plantați peste 300 de arbori și va fi amenajată o suprafață de 10.000 mp de spațiu verde. Întreaga infrastructură va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și cu mobilitate redusă.

1000x200 dacus 02

bogdanesti5

bogdanesti4

bogdanesti2

bogdanesti1

publicitate si promovare online banner maxagro