FOTO Traian Vuia are statuie la Aeroportul Internațional Timișoara, în urma implicării unor oameni inimoși

statuie3
po 1000x100px (3)

Persoanele care călătoresc cu avionul vor putea admira la Aeroportul Internațional Timișoara o statuie din bronz a lui Traian Vuia. Aceasta a fost inaugurată ieri, fiind amplasată în fața noului terminal datorită implicării Clubului Rotary Cetate din Timișoara.

Un moment important a avut loc ieri, la Aeroportul Internațional Timișoara. Cu sprijinul Clubului Rotary Cetate Timișoara, a fost inaugurată o statuie din bronz a lui Traian Vuia.

Construirea noului terminal a oferit contextul perfect de a alătura macheta avionului cu care Traian Vuia a executat primul lui zbor cu statuia care îl reprezintă atât de fidel. Traian Vuia a ajuns acasă, așa cum frumos spunea colegul nostru Horațiu Rada, unul dintre inițiatorii proiectului”, au transmis reprezentanții Clubului Rotary Cetate Timișoara.

De altfel, Aeroportul Internațional Timișoara poartă și numele lui Traian Vuia, începând cu anul 2003.

Traian Vuia este o personalitate extraordinară, un inventator genial dar și o figură istorică ce trebuie privită cu foarte mult respect. Ne bucurăm că am reușit să ducem la bun sfârșit proiectul. Suntem mândri de rezultat. Vom continua să facem proiecte frumoase, importante și cu relevanță în comunitate” a spus Eleodor Coptil, președintele Clubului Rotary Cetate Timișoara.

statuie4

statuie2

statuie1

03 britannia 1000 x 100 gif