FOTO: Ambulanţierii nu mai lucrează în mizerie!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Infiltraţiile de apă şi mucegaiul au dispărut din peisajul Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin. Asta, pentru că mai marii judeţului au investit în renovarea imobilului după standarde europene.

La doar două zile de la inaugurarea sistemului de alimentaţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, în municipiu a avut loc astăzi un alt eveniment important. Este vorba de inaugurarea sediului central al Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin. Cu cei aproximativ 400.000 de lei suportaţi de Consiliul Judeţean prin Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat, imobilul a fost complet reabilitat. Reparaţiile au constat în realizarea şarpantei cu învelitoare nouă la corpul principal, soluţie care a îmbunătăţit performanţa clădirii, finisaje interioare, montare tâmplărie PVC în toate camerele. În ceea ce priveşte clădirea anexă a parcului auto, şi aici a fost realizată şarpanta, dar şi o serie de lucrări exterioare. Ca toate să meargă bine, părintele protopop Petru Berbentia a sfinţit imobilul proaspăt renovat.

daniela popescu

Atât corpul central, cât şi anexele au fost reabilitate, pentru că înainte arăta foarte rău, aveam infiltraţii de apă. Acum s-au pus şarpante, la anexe neavând mult de lucru, pentru că nu erau deteriorări mari. În ceea ce priveşte ambulanţele, acestea sunt suficiente, pentru că şi ele au fost înnoite cu ajutorul Ministerului Sănătăţii”, a precizat Daniela Popescu, şeful Serviciului de Ambulanţă Caraş-Severin. Potrivit acesteia, serviciul medical nu mai are probleme nici din punct de vedere financiar, pentru că toate datoriile au fost acoperite de către Ministerul Sănătăţii şi Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157637635383864″]

La eveniment şi-au făcut simţită prezenţa autorităţile publice locale şi judeţene, reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, parlamentari, dar şi directori ai serviciilor deconcentrate din judeţ.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Ceea ce s-a făcut este meritul întregii echipe a Consiliului Judeţean, dar şi al managerilor de instituţie care ştiu să coopereze pentru a atrage aceste fonduri. Este o reabilitare a structurii fizice a ambulanţei, o readucere la o deplină funcţionalitate şi o aducere la standardul normal, naţional şi european al unei instituţii care este foarte importantă în sistemul medical cărăşean. În prezent şi pe viitor, aceasta va avea o continuă dezvoltare  şi susţinere atât prin legislaţie, cât şi prin finanţare”, a declarat senatorul Iosif Secăşan pentru Express de Banat.

ambulanta  DSC_6371

Chiar dacă Serviciul de Ambulanţă nu se află sub ordinea directă a Consiliului Judeţean, reabilitarea acestuia a fost posibilă. „ Legea finanţelor publice locale a permis  îndreptarea sumei de aproximativ 150.000 de euro către acest centru medical, chiar dacă  acesta nu se află sub ordinea direcţă a forului judeţean”, a spus la finalul evenimentului Ioan Imbrescu, secretarul judeţului Caraş-Severin. Acesta susţine că, în baza viitoarei legi a descentralizării, Consiliul Judeţean va putea să aloce mult mai mulţi bani, „în funcţie de necesităţile instituţiilor, dar sigur, cu impact asupra calităţii serviciilor cetăţeanului cărăşean”.

În prezent, Serviciul de Ambulanţă Caraş-Severin are 39 de ambulanţe, iar în perioada următoare va fi dotat cu încă trei maşini, dintre care una 4×4, care poate interveni şi pe teren accidentat.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/