Drumul spre Secu bagă sute de maşini în service

În ultima perioadă, drumurile Reșiței au creat discuții între oficialitățile orașului, mai ales după ce nemulțumirea cetățenilor pentru situația dezastruoasă a carosabilului este tot mai vehementă. 

Dacă în problema străzilor din oraș decopertate și cu gropi s-a făcut lumină, drumurile de legătură cu satele şi comunele aparţinătoare așteaptă să fie reabilitate. Drumul ce duce la Secu ține tot de municipiul Reșița și momentan este în concordanță cu restul străzilor din oraș, plin de gropi. Administrația locală se luptă astfel încât să obțină suficienți bani ca să acopere toate nevoile orașului.

În momentul de față, reabilitarea drumului către Secu este în standby. Există un proiect despre care conducerea Primăriei Reșița susține că este foarte bine pus la punct, dar momentan se află pe banca de rezervă, alături de alte zeci de proiecte. Ca să urgenteze lucrurile, primarul orașului, Mihai Stepanescu, a intervenit chiar și la București, la Ministerul Dezvoltării. „Drumul spre Secu este cuprins într-un proiect cu finanțare europeană de 9 milioane de euro și cuprinde reabilitarea străzilor din Lend și străzile secundare din Muncitoresc. Acel proiect este evaluat, este foarte bun, dar este în rezervă. Am discutat marțea trecută la Ministerul Dezvoltării cu domnul ministru și proiectul se află în evaluare”, a declarat primarul orașului.


Cu gândul că poate se va reabilita ceva în viitor stau și așteaptă și cetățenii. Dintre cei ce locuiesc în zona Lend și sunt nevoiți zi de zi să facă slalom printre gropi ca să ajungă acasă, au încercat să discute cu administrația locală, să tragă un semnal de alarmă sperând că se va reuși ceva. „Am făcut și o adresă la Primărie, am primit un răspuns oficial de la primar că se încearcă să se găsească fonduri pentru reabilitare, că se așteaptă ceva proiecte. Așteptăm și noi, dar situația este așa cum o vedeți, trepidează pereții casei la fiecare camion ce trece în viteză și ia gropile la rând”, povestește un reșițean din această zonă.

Speranțele, la fel ca și dorințele pentru implementarea acestui proiect și pentru modernizarea drumului sunt foarte mari. Până atunci însă, administrația locală nu lasă uitat drumul și îl are în vizor, aflându-se la momentul actual printre priorități.