Horticultura lucrează de zor pentru a pune la punct spațiile verzi din centrul Timișoarei, în această perioadă. Instituția are în plan să planteze sute de arbori și arbuști și a început să cosească iarba.
Horticultura, societatea Primăriei Timișoara care are sarcina de a se ocupa de spațiile verzi din zona centrală a orașului, are o activitate bogată în această perioadă. Instituția anunță că din martie și până în mai desfășoară plantări de arbori, arbuști și plante perene.
În ceea ce privește acțiunile de plantare, Horticultura și-a propus să completeze alveolele goale și să creeze noi locuri de plantat pe aliniamente, parcuri, scuaruri și piețe în zona centrală. În total, vor fi sădiți 548 de pomi, dintre care 380 de arbori, iar restul arbuști.
De asemenea, Horticultura va completa zonele actual înierbate cu plante perene, care sunt mai puțin pretențioase din punct de vedere al necesarului de apă. Așadar, vor fi plantate astfel de plante în sensul giratoriu de pe str. Ion I.C. Brătianu, în sensul giratoriu de la Liceul MIU, dar și în scuarul de pe B-dul Vasile Pârvan, în zona Facultății Electro și în zona B-dul Pestalozzi.
Totodată, ca urmare a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, a crescut iarba. Astfel, Horticultura a început programul de cosire mecanică a ierbii în Parcul Central, Piața Consiliul Europei, Punctele Cardinale, B-dul Pestalozzi și parte din faleza Bega. Nu a fost uitat nici Parcul Botanic, unde se va interveni pentru cosirea ierbii în special la intrarea principală.
Astfel de acțiuni vor avea loc și în Parcul Justiției, care va arăta de-a dreptul spectaculos în această primăvară. Asta pentru că au fost plantați aproximativ 140.000 de bulbi de lalele, crocuși și narcise, apogeul înfloririi fiind așteptat după jumătatea lunii aprilie. „100.000 de bulbi sunt doar lalele, diverse culori și specii, o încântare pentru ochi”, au transmis reprezentanții Horticultura.
Instituția informează că buruiana existentă acum între bulbii din Parcul Justiției nu se poate combate sau plivi manual, pentru că există riscul distrugerii florilor. Prin urmare, buruienile vor fi eliminate prin creșterea naturală a bulbilor, în cel mult trei săptămâni. Mai mult, timișorenii sunt rugați să nu intre printre flori, pentru că bulbii sunt foarte deși.
„Acțiunile de cosire vor continua și în celelalte parcuri din zona centrală și pe aliniamente și scuaruri pe bulevardele centrale, unde avem în întreținere zona verde. Menționăm că Horticultura are în întreținere doar zona centrală a municipiului”, a informat Horticultura.
De asemenea, în această perioadă instituția realizată o serie de alte activități specifice, precum toaletarea arborilor, ridicări de coronamente, amenajări de spații verzi și întreținere a locurilor de joacă din parcuri. O atenție deosebită este acordată Parcului Copiilor, unde au început pregătirile pentru sezonul cald și pentru ziua de 1 iunie. Horticultura are sprijinul Primăriei Timișoara pentru a prelua și pune în funcțiune permanentă unele echipamente dezafectate din Parcul Copiilor, precum caruselul, circuitul de bărcuțe și trenulețul electric.