FOTO Stadiul lucrărilor la noua maternitate și la extinderea Urgențelor de la Spitalul Județean Timișoara

maternitate1
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Se lucrează de zor la noua maternitate, dar și la extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara. Șeful Consiliului Județean Timiș a făcut o vizită pe cele două șantiere și s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor.

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a vizitat în acest sfârșit de săptămână cele două șantiere de la noua maternitate și de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara, care urmează să fie extinsă.

Astfel, șeful CJ Timiș anunță că lucrările la aceste proiecte importante pentru infrastructura medicală avansează, fiind grafic. Mai mult, există chiar posibilitatea să fie finalizate înainte de termenul contractual.

Am vizitat astăzi (n.r. vineri) cele două șantiere, am fost mulțumit de felul în care constructorii execută lucrările și i-am felicitat pentru mobilizare. Iată că este posibilă o relație onestă cu constructorii, fără compromisuri lipsite de verticalitate. Am transmis un mesaj clar în piață că, în mandatul meu, licitațiile vor fi organizate la cele mai înalte standarde și că am toleranță zero față de întârzieri, presiuni pentru mai mulți bani sau lucrări neconforme pe șantier”, a afirmat Alin Nica.

maternitate7

În ceea ce privește noua maternitate a Spitalului Județean Timișoara, președintele CJ Timiș susține că s-a turnat betonul de egalizare, s-au realizat hidroizolațiile, s-au făcut armăturile și s-a turnat beton în radier pentru casa liftului. „Am apreciat reacția constructorului care atunci când a atins nivelul pânzei freatice în timpul săpăturilor pentru radier, nu s-a plâns, nu a întârziat, ci a acționat prompt pentru rezolvarea problemei și a recuperat rapid decalajul. La noua maternitate, în următoarele săptămâni urmează finalizarea fundației pentru cele două corpuri”, a explicat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș este mulțumit și de stadiul lucrărilor de extindere a UPU. Astfel, în acest moment se lucrează la armătură, iar în patru săptămâni se va turna placa peste subsol.

Până la sfârșitul anului, am primit garanții că se va edifica parterul. Am aflat cu plăcută surprindere că s-a făcut o hidroizolație mai bună, superioară celei prevăzute în proiect și mă aștept ca lucrările să continue așa, indiferent de condițiile meteo. Per ansamblu, a fost o vizită de lucru care mi-a dat încredere și îndrăznesc să spun că, dacă ne ajută vremea și vom avea o iarnă bună, la noua maternitate vom ridica un etaj în fiecare lună, până vom atinge cele 6 niveluri (demisol, parter, 4 etaje și etaj 5 retras destinat utilajelor tehnologice pentru infrastructura medicală a Spitalului)”, a detaliat Alin Nica.

maternitate6

maternitate5

maternitate4

maternitate3

maternitate2