FOTO/VIDEO: Spectacol de zile mari la Băile Herculane. Primele două seri de petrecere s-au ridicat peste așteptări!

po 1000x100px (4)

Începe sezonul petrecerilor la Băile Herculane. Stațiunea de pe Valea Cernei răsună deja de muzică și râsete de turiști, iar aerul a fost repede înlocuit de aroma micilor proaspeți și a cârnăciorilor la grătar.

Zilele stațiunii este doar poarta de deschidere spre o săptămână plină ochi de spectacole pe cinste. Cele trei zile de petrecere s-au suprapus perfect peste campania „Îngeri pentru îngeri”. Tocmai de aceea, scena răsună weekendul acesta sub acordurile trupei Talisman, care este și imaginea campaniei, dar și o tradiție consacrată de ani de zile la sărbătoarea orașului.

Săptămâna viitoare o va ține și ea într-o petrecere continuă. Odată cu ziua de luni se deschide și festivalul răchiei, organizat de câțiva ani buni în stațiune. În paralel cu acesta, va avea loc și olimpiada de escaladă.

https://www.youtube.com/watch?v=J8776EHcUXo&feature=youtu.be

Până atunci însă, micii sfârâie pe gratare, iar berea aburește în paharele cărășenilor cu ocazia sărbătorii orașului. Seara de sâmbătă a fost de-a dreptul incendiară. Dacă vineri, în prima zi de petrecere, fanfara, devenită deja tradiție pentru sărbătoarea stațiunii, a întreținut atmosfera, aseară Alessia a fost în centrul atenției.

Mai mult decât atât, până când focoasa blondă a urcat pe scenă, cărășenii și-au rupt pantofii în hore, în acorduri populare specific bănățene. Ștefan Isac și Maria Milu Sorescu au fost cei mai îndrăgiţi, cel puțin așa s-a exprimat publicul vesel prin aplauze. Cu toate acestea, Traian Barbu, doinitorul Banatului, a fost cel care i-a atins pe cei adunați în fața scenei cu cântările sale deja consacrate.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646902190858″]

Mii de oameni au jucat și au petrecut de zilele stațiunii. Cetățenii din Băile Herculane au fost în număr mare, dar turiștii le-au făcut serios concurență. Cu toții au petrecut cot la cot în cinstea orașului de la poalele Domogledului.

Ne simțim foarte bine, am venit special pentru muzica populară și sunt foarte încântat de cine cântă. Chiar dacă nu suntem chiar din Herculane, venim în fiecare an de zilele orașului. Este una dintre puținele ocazii pentru a ne distra pe cinste”, a explicat Gheorghe Sârbu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157646890645539″]

Chiar dacă ploaia le-a cam dat emoții atât comercianților, cât și petrecăreților, vremea a fost înțelegătoare și nu a udat prea mult stațiunea. Lucru care de altfel ar fi fost imposibil, având în vedere faptul că la final de seară Alessia a incendiat scena cu mișcările sale.

Tinerii s-au îngrămădit în fața scenei și au admirat-o pe frumoasa blondă, însoțită de dansatoarele sale, pentru a-și încheia seara cu o „priveliște” greu de uitat.

Și astăzi petrecerea continuă pe Valea Cernei. Tot în cadrul campaniei ,,Îngeri pentru îngeri” va urca pe scenă Talisman, trupă așteptată cu sufletul la gură și în acest an de petrecăreții cărășeni.