FOTO Șoferii care parchează pe trotuar îngreunează viața nevăzătorilor din Timișoara

ne2

Mai multor șoferi din Timișoara li s-a atras atenția, într-un mod inedit, să nu mai parcheze pe trotuar, pentru că îngreunează viața persoanelor nevăzătoare. De asemenea, Poliția locală a fost semnalată să repare semafoarele acustice nefuncționale.

Nu este deloc ușor pentru o persoană nevăzătoare să parcurgă un traseu pe jos prin Timișoara. O demonstrează o activitate care a avut loc în această săptămână, în cadrul proiectului „Nu parca pe trotuar!”. Practic, reprezentanți ai Asociației Ceva de Spus au însoțit-o pe Simona, o tânără nevăzătoare din Timișoara, de acasă la medicul de familie.

Pe traseu, la fiecare mașină parcată pe trotuar care i-a îngreunat deplasarea am pus câte o poză instant, să vadă și șoferul cu ce a greșit. Sperăm că nu i-am supărat și data viitoare vor parca mai atenți. De acasă până la medic și înapoi am făcut 15 asemenea poze și o reclamație la poliție în cazul unui șofer care susținea în mod agresiv că are tot dreptul să parcheze pe trotuar că e spațiu public. Îi va explica poliția cum stau lucrurile”, au transmis reprezentanții ONG-ului timișorean.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, pe lângă mașinile parcate ilegal pe trotuar, pe traseu au fost întâlnite multe crengi care puteau să o rănească pe Simona dacă nu ar fi fost însoțită, semafoare acustice lipite cu bandă adezivă la Piața Badea Cârțan sau nefuncționale. În aceste condiții, a fost sesizată Poliția Locală pentru a rezolva problema semafoarelor acustice. Totodată, Simona, alături de câinele său, au dat pe traseu de stâlpi și schele printre care cu greu au încăput.

Da, Simona ia multe crengi în față și stâlpi în umăr, oglinzi de mașini în șold, pentru că avem impresia că am lăsat destul loc pe trotuar. Această activitate se desfășoară în cadrul proiectului “Nu parca pe trotuar!”, finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara. Prin acest proiect dorim să redăm trotuarele și spațiile publice pietonale înapoi pietonilor, indiferent de vârstă sau abilitate, prin intermediul unor acțiuni de conștientizare în rândul șoferilor care parchează necorespunzător”, a semnalat Asociația Ceva de Spus.

ne9

ne8

ne6

ne5

ne4

ne1

ne3