Sistemul biometric de la ”Eliade”, afectat de criză!

Elevii de la Liceul Mircea Eliade intră în școală fără amprentă biometrică. Cel puțin până la rezolvarea situației financiare a sistemului de acces.

Conform datelor primite înaintea începerii școlii de la inspectorul general adjunct Ioan Benga, începând cu acest an școlar accesul în Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” se va face pe baza amprentei biometrice. Aceasta presupune un sistem de acces în care sunt înregistrate amprentele biometrice ale tuturor elevilor și cadrelor didactice din liceu. Trebuie precizat că amprenta biometrică nu este ca amprenta pe care o înregistrează poliția, ci este vorba despre o amprentă digitală. Totuși, elevii mai au de așteptat până la finalizarea și pornirea acestui sistem performant de acces și supraveghere, spune noul director al școlii, Nicolae Magiar.

Deocamdată eu l-am moștenit și urmează a fi finalizat, pentru că avem de rezolvat încă partea financiară, în sensul că deși este bugetat acest sistem, nu s-a achitat încă în totalitate și prin urmare nu se poate continua cu implementarea lui”, explică Nicolae Magiar.

Până la rezolvarea părții financiare, mai este un aspect care trebuie pus în practică în perioada imediat următoare, și anume amprentarea elevilor de clasa a IX-a. Cei din clasele mai mari sunt deja în baza de date, la fel și cadrele didactice. ”Eficiența lui sperăm să fie cât mai mare pentru că avem un control suficient de strict asupra elevilor și profesorilor la momentul când intră și când ies din școală”,  a mai adăugat directorul liceului.

Cu toate astea elevii sunt încă de acum supravegheați. Asta pentru că în liceu sunt amplasate 24 de camere video care înregistrează în permanență tot ce se întâmplă. Pentru a spori gradul de securitate a mediului școlar și relația dintre școală și părinți, direcțiunea lucrează și la crearea unui site al școlii, unde părinții pot urmări, cu ajutorul unei parole primite de la liceu, situația școlară a copiilor lor.