[FOTO] Sediu nou pentru Judecătoria Oraviţa! Primăria pregăteşte terenul!

Din cauza unei ciuperci apărute în pereţii actualului sediu, magistraţii şi personalul auxiliar din cadrul Judecătoriei Oraviţa trebuie mutați, astfel că judecătorii din conducerea Curţii de Apel Timişoara şi Tribunalului Caraş-Severin, dar şi Secţia de Judecători a CSM au decis mutarea sediului instituţiei într-o clădire nouă.

Vineri dimineaţă, preşedintele Curţii de Apel Timişoara, jud. Erica Nistor, vicepreşedintele Curţii, judecător Gheorghe Oberşterescu, şi managerul economic al Curţii, împreună cu Preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, jud. Alin Chiseev, s-au întâlnit, la sediul Judecătoriei Oraviţa, cu primarul Dumitru Ursu, arhitectul-şef al oraşului şi consilierul juridic al urbei pentru a identifica terenul pe care se va construi noul palat de justiţie din Oraviţa.

Dumitru Ursu a asigurat conducerea Curţii de Apel că în termen de două săptămâni va propune către Consiliul Local Oraviţa aprobarea trecerii din administrarea oraşului în administrarea Tribunalului a unei suprafeţe de teren de 5.000 de mp., aşezată la intrarea în localitate, teren pe care va fi amplasată investiţia.

„Ridicarea unei noi clădiri în care să funcţioneze Judecătoria Oraviţa era o măsură necesară, atât din perspectiva organizării instanţei, cât şi din perspectiva realizării actului de justiţie şi a creşterii satisfacţiei publice faţă de sistemul judiciar. Clădirea actuală este într-o stare de continuă degradare, cauzată de apele subterane din zonă, o soluţie tehnică de reabilitare fiind lipsită de eficienţă”, a precizat preşedintele Tribunalului, jud. Alin Chiseev.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672555819402″]

Participanţii la întâlnire au fost de acord cu demararea urgentă a procedurilor de începere a investiţiei, deoarece se doreşte finalizată cât mai curând posibil.

„Va exista bugetare pentru acest obiectiv, am avut o întâlnire cu rezultat, un acord de principiu, mai rămâne să se rezolve cu actele. De asemenea, am decis, deocamdată, să mutăm Arhiva Judecătoriei în alte spaţii, cele unde a funcţionat înainte Cartea Funciară, tocmai pentru a evita îmbolnăvirea şi sperăm să avem o colaborare bună aici”, ne-a declarat judecătorul Erica Nistor, preşedintele Curţii de Apel Timişoara.