FOTO Salină, saună și terapie cu aerosoli la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, după ce vor fi finalizate noile clădiri

babes4

Centrul de recuperare medicală respiratorie din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara este extins în această perioadă cu bani de la primărie. Astfel, la finalul lucrărilor, pacienții vor beneficia de salină, saună, dar și de terapie cu aerosoli.

Primăria Timișoara derulează, în această perioadă, unul dintre cele mai importante proiecte în domeniul sănătății din zona de vest a țării. Este vorba de construcția unui nou ansamblu la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, format din trei clădiri. Concret, se dorește extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie. Lucrările au început la sfârșitul anului trecut, iar în prezent stadiul de realizare al proiectului este de 20%.

Până în prezent au fost demolate mai multe corpuri de clădire: fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă și au fost realizate noi lucrări de construcții. Corpul care există rămâne la nivel de parter, Corp A va avea un etaj și un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter. Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a Spitalului de Boli Infecțioase prin realizarea a două corpuri principale (A și B) articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă”, a informat Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Potrivit reprezentanților instituției, în cadrul noului ansamblu se vor construi 13 de saloane, două saloane de studii clinice, cinci cabinete medicale, o sală de conferințe cu o capacitate de 50 de persoane, o sală de curs pentru 70 de persoane, dar și săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună și spații cu destinații speciale.

babes6

Spitalul Victor Babeș a fost întotdeauna considerat un fel de Cenușăreasă a rețelei spitalicești din Timișoara. În ultimii doi ani am realizat cu toții ce important este să avem o rețea sanitară modernă, capabilă să facă față tuturor provocărilor. De aceea, am alocat sume importante de bani în acest an pentru investiții în domeniul sănătății și vom continua aceste investiții și în anii care urmează. În paralel, lucrăm și la cel mai important proiect în acest domeniu de decenii încoace, construcția unui nou campus medical, la periferia Timișoarei, prin PNRR”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Valoarea totală a investiției de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara se ridică la 37 milioane lei, cu TVA inclusiv, iar lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului viitor.

babes

babes1

babes2

babes5