FOTO. Ripensia a sunat adunarea. Pelici știe clar ce vrea: „Pentru asta facem sacrificii”

Ripensia Timișoara a terminat vacanța, iar de miercuri, jucătorii sunt din nou la treabă, deocamdată în Ciarda Roșie. Clubul nu a făcut mari transferuri, doar nume precum Denis Golda, Albert Voinea și Marius Staicu, care ultima dată a jucat la CSM Reșița. Roș-galbenii au ales însă să nu plece în cantonament, tocmai pentru a avea bani de transferuri.

Dintre cei care terminau contractul cu Ripensia, doar Alex Popovici și-a prelungit înțelegerea. De la reunire a lipsit Mansour, iar Călin Toma nu s-a antrenat cu colegii. Au venit în probe jucători precum Răzvan Rus, ultima dată la Dumbrăvița, dar și alți jucători din campionatul județean. Jucătorii sub contract prezenți au fost: Păduraru, Dobre, Popa, Monea, Tînc, Hecsko, Țiereanu, Toma, Apro, Burdeț, Stoi, Dobie, Casian, Chera, Golda, Zaluschi, Voinea, Popovici și Staicu. Pelici mai caută transferuri. „Mai avem nevoie de trei-patru jucători în anumite poziții-cheie. Avem nevoie de portar, de mijlocaș central, de un jucător de bandă bun care să crească media echipei și poate chiar un fundaș central. În principal, căutăm din România, jucători care să se încadreze în primul rând în plafonul salarial pe care și-l poate permite Ripensia la momentul acesta”, a precizat Alex Pelici.

În staff, a fost adus preparatorul fizic de la Centrul de Excelență, Bogdan Ungureanu. Obiectivele clubului sunt trasate. „Au fost o serie de plecări de la echipă, au și venit câțiva jucători noi. Vor mai urma veniri, pentru că avem nevoie de jucători și va urma o ediție foarte puternică de Liga a II-a, în care obiectivele noastre sunt două în paralel: una ar fi clasarea cât mai bună, undeva la jumătatea clasamentului și apoi orientarea și creșterea jucătorilor tineri, în paralel cu primul obiectiv. Sunt câțiva jucători care au venit în probe. Sâmbătă, după antrenament, vom trage linie și vom vedea câți dintre ei vor rămâne. Sunt jucători tineri, în principal, născuți în 2000-2001. Au fost jucători care s-au anunțat, dar și jucători care nu s-au anunțat. Primim pe toată lumea, de ce nu. Nu știi niciodată de unde apar surprize. Ne dorim să dăm șanse tuturor celor care își doresc să vină să-și încerce norocul la Ripensia”, a explicat Pelici.

Pregătire centralizată se va face tot în Timișoara. Primele amicale vor fi în 10 și 12 iulie cu Dudeștii Noi, iar în 17, la Timișoara, va fi un meci de verificare cu CSM Reșița. Pentru 20 e antamat un meci cu Dumbrăvița, iar în 24, cu Luceafărul Oradea. Ultimul amical va fi în 27 iulie, cu Fortuna Becicherecu Mic și se mai poartă discuții pentru un amical în Ungaria, cu Gyula. Antrenorul nu e deranjat că va face pregătirea pe caniculă. „E vorba de priorități. Ne dorim în primul rând să ne întărim lotul. Asta e cea mai mare dorință a mea. Sper să fim înțeleși să și fim conștienți că ne așteaptă un campionat foarte greu. Pentru asta facem sacrificii din punctul de vedere al pregătirii și nu plecăm nicăieri. Avem teren bun. Acum avem condiții bune de pregătire aici. Preferăm să economisi ca să putem aduce jucători”, a mai explicat Pelici.