FOTO. Rețea specializată în trafic de migranți, anihilată de DIICOT. Cum își planifica acțiunile în cele mai mici detalii?

Au fost percheziții, marți dimineață, în Timiș, Sibiu, Hunedoara și Gorj, la 25 de adrese ale unor persoane bănuite că fac trafic de migranți și de droguri. Anchetatorii au indicii potrivit cărora, de la începutul lunii iunie și până acum, în Timiș și Arad ar fi acționat un grup infracțional organizat care îi racola, îndruma, caza și transporta pe migranți originari din Orientul Mijlociu către state din vestul Europei.

Potrivit anchetatorilor, gruparea ar face parte dintr-o vastă rețea de trafic de migranți constituită la nivel european. Rețeaua și-ar fi dezvoltat cu timpul segmente naționale, în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradițională de migrație, spun autoritățile.

Membrii grupării îi racolau pe migranți din Bulgaria și Serbia, dar și călăuze care să direcționeze grupurile de migranți peste frontieră spre România, se ocupau de organizarea transportului și îi adăposteau temporar pe migranți mai ales în Timiș și Arad.  Tot ei ar fi organizat transferarea migranților de la locurile de adăpostire la mijloacele de transport – autocamioane, camionete -, în vederea ieșirii frauduloase din România către statele din vestul Europei.

Migranții ar fi fost grupați, într-o primă fază, pe teritoriul Turciei, de unde membrii grupării le-ar fi asigurat apoi transportul către România, prin Bulgaria și Serbia. În Serbia, gruparea infracțională ar fi avut membri cu rol în asigurarea călăuzirii migranților peste frontiera de stat cu România. După introducerea frauduloasă a migranților în România, aceștia ar fi fost transportați până în Timișoara, Arad sau localitățile limitrofe, unde ar fi fost cazați în diferite imobile, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria și transportării acestora mai departe către destinațiile finale din vestul Europei.

Membrii grupării sunt bănuiți și de distribuirea drogurilor, din care ar fi obținut sume mari de bani.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și se realizează cu colaborarea polițiștilor de frontieră din Timișoara și Oradea. Sunt angrenați și luptători din cadrul  Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Timiș. Oferă suport și BCCO Alba Iulia, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Gorj. La activități participă și jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/