FOTO. Reșițenii, reticenți față de inițiativa europeană de susținere a poporului ucrainean

resita ucraina (1)

Mii de oameni au ieșit în stradă sâmbătă în mai multe orașe din România pentru a-și arăta solidaritatea față de suferința poporului ucrainean. În Reșița însă participanții au putut fi numărați pe degete. 

Sâmbătă, la ora 17.00, a fost programat un moment comun de solidaritate în mai multe orașe din Europa. Folosind haștagul #CitiesWithUkrain, toți cei care au ieșit în stradă au fost rugați să posteze gestul lor pentru ca și ucrainenii să vadă solidaritatea europenilor.

În orașe precum Constanța, Câmpulung, Curtea de Argeș, Piatra Neamț, Brașov sau Roman, sute de oameni, inclusiv copii, s-au adunat pentru a-și arăta susținerea față de cei care suferă acum din cauza războiului.

tm4ua media express de banat (100x1000px)
piatra neamt ucraina

Piatra Neamț

constanta ucraina 1

Constanța

constanta ucraina

Constanța

roman ucraina

Roman

brasov ucraina

Brașov

În Florența, orașul al cărui primar a fost inițiatorul acțiunii la nivel european, imaginile de sâmbătă după-amiază sunt de-a dreptul emoționante.

florenta ucraina

Florența

florenta ucraina 1

Florența

Din păcate, reșițenii nu au fost la fel de receptivi. Deși la capitolul donații și ajutoare s-au arătat solidari, centrul civic a fost aproape gol sâmbătă după-amiază. În același timp, au existat orașe mari din România care fie nu au organizat deloc această acțiune, fie nu au postat imagini reunite sub haștagul #CitiesWithUkrain.

resita ucraina (5)

Reșița

resita ucraina (3)

Reșița

resita ucraina (4)

Reșița

CITEȘTE ȘI: Reșița, alături de Ucraina! Moment comun de solidaritate în zeci de orașe europene

banner 970 x 250