FOTO. Primăria Timișoara „a descoperit” un stadion abandonat de 15 ani! Ce investiții se anunță?

2

În Timișoara, infrastructura sportivă lasă mult de dorit. Nu avem stadion modern sau sală polivalentă cu mii de locuri și nici la bazele sportive nu stăm prea bine. În cartiere lipsesc locurile unde timișorenii să facă sport și o soluție ar fi reabilitarea fostelor baze sportive abandonate.

Este și cazul fostului stadion Dacia. Timp de 15 ani nimeni nu s-a ocupat de el, iarba a crescut peste măsură, clădirile stau să cadă și sunt pline de gunoaie. Deși există un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea arenei, acesta a stat în sertar mai mulți ani.

1

7

Abia anul acesta autoritățile locale și-au amintit și de acest obiectiv și anunță o investiție de 6,7 milioane de lei. Primul pas a fost să demoleze gardul, în luna mai, pentru că stătea să cadă. Vor fi puse la pământ și clădirile care au rămas pe teren.

„Avem demolat gardul care stătea să pice și reprezenta un pericol pentru copiii din zonă. Există câteva construcții acolo, o magazie și o tribună, într-o stare degradată și va trebui să facem un proiect tehnic pentru demolare. Vor fi locuri de parcare, tribună, 4 culoare de alergare de 90 de metri de tartan, teren de baschet și un spațiu unde vor fi montate câteva aparate pentru mișcare”, a explicat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Bineînțeles, nu va lipsi terenul de fotbal. Tribuna va avea peste 400 de locuri, iar parcarea 25. Se vor planta 38 de arbori, un aliniament nou de vegetație, arbuști și gazon de tip rulou.

3

5

4

publicitate si promovare online banner maxagro