FOTO. Pomana porcului și răchie fiartă, oferite timișenilor în gospodăriile bănățene cu prilejul Zilei Naționale

pomana porcului 1

Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș îi invită pe timișeni și turiști să petreacă 1 Decembrie în gospodăriile bănățene. Astfel, doritorii sunt așteptați la Zolt să participe la pomana porcului și la un târg cu vânzare de produse tradiționale. 

De 1 Decembrie, domnul Mihai de la Zolt își deschide porțile casei pentru vizitatori. Pentru ei, Mihai pregătește răchie fiartă și cârnați făcuți după tradiția bănățeană. „O cuină bănățeană veritabilă”, ne asigură cei de la Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș.

pomana porcului 2

„În gospodăria domnului Mihai, o cuina bănățeană veritabilă, începe o serie întreagă de evenimente pregătite special pentru voi pe parcursul lunilor decembrie și ianuarie, pentru a vă bucura din plin de atmosfera sărbătorilor de iarnă, așa cum sunt ele trăite în satele din Banat. Programul se derulează respectând măsurile de siguranță, în aer liber și începe de dimineață, când gazda vă așteaptă cu răchie, vin fiert și un aperitiv cu produse locale: ceapă, brânză, slănină și zacuscă făcută în casă. Și nu veți avea timp de pauză pentru că urmează felul principal: o mâncare la ceaun făcută cu carne proaspătă de porc. Nu doar că veți putea servi o diversitate de produse pregătite după rețete bănățene – unde condimentele adunate de la toate etniile din zonă fac din mâncare un șir interesant de experiențe – dar veți și putea participa la prepararea bucatelor alături de gazdă.”, au anunțat reprezentanții Asociației pentru Promovarea Turismului Timiș.

pomana porcului 3

La târgul organizat la Zolt, vizitatorii vor putea cumpăra caltaboș cu un pic de coriandru, cârnați ușor picanți sau murături după rețete secrete, însă și alte bunătăți din zonă: miere, nuci, castane și mere, gemuri și alte specialități făcute în casă.

pomana porcului 4

Evenimentele vor avea loc în 1, 11 și 18 decembrie, 8 și 15 ianuarie, iar participarea la un astfel de eveniment, desfășurat în aer liber, costă 100 de lei pentru adulți. Cei care doresc să participe la evenimente pot suna pentru programare la tel. 0725.737.841 sau pot merge direct la gazdă, în satul Zolt la casa cu numărul 10.