FOTO. „Politehnica prin ochii mei!” și-a desemnat câștigătorii

premiere politehnica prin ochii mei (1)

Holul central al Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara s-a umplut miercuri, cu elevi, studenți, cadre didactice și absolvenți veniți la festivitatea de premiere celei de-a treia ediții a concursului de desen și fotografie „Politehnica prin ochii mei!” și la vernisajul expoziției realizate cu această ocazie, ce a reunit toate lucrările trimise.

Competiția, care a oferit premii de 10.000 de lei s-a adresat elevilor, studenților și absolvenților UPT. În condițiile în care, în 2023, se aniversează 100 de ani de la inaugurarea primei clădiri a Politehnicii timișorene – Facultatea de Mecanică – ocazie cu care Regele Ferdinand, prezent la eveniment, a rostit celebrele cuvinte care au devenit motto-ul Politehnicii („Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa”), acesta fiind, practic, actul de naștere al campusului universitar timișorean, tematica din acest an a concursului „Politehnica prin ochii mei!” a fost „CAMPUS LIFE”.

premiere politehnica prin ochii mei (9)

Cele circa 250 de lucrări venite din țară (din județele Arad, Bihor, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Sălaj și Timiș), dar și din străinătate (Republica Moldova) au fost evaluate de un juriu format din Grigore Arbore Popescu – director Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică – Veneţia, conf.dr.arh. Cristian Blidariu, decan, Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, conf.dr. George Păunescu, artist plastic – Universitatea București, as.dr.arh. Drăgan Dragomir – Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, lect.dr.arh. Andreea Anamaria Anghel – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, lect.dr.arh. Cristina Maria Povian – Facultatea de Arhitectură și Urbanism (la secțiunea desen) și conf.dr.arh. Cătălina Bocan – Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, lect.dr.ing. Ciprian Dughir – Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Robert Bîrlibescu – fotograf, as.dr.arh. Ovidiu Micșa – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Lucian Ronkov – Biroul Imagine UPT (la secțiunea fotografie).

premiere politehnica prin ochii mei (6)

premiere politehnica prin ochii mei (7) premiere politehnica prin ochii mei (14)

 

upt 1000x100