FOTO. Poli Camp la UPT, tabără pentru elevi

poli camp (9)
mbmr 1000x100

Universitatea Politehnica Timișoara este gazdă pentru zeci de copii de clasa a XI-a din județele Arad, Hunedoara și Timiș. Aceștia au parte de Poli Camp, o tabără prin care descoperă facultățile UPT.

Cu sprijinul inspectoratelor școlare județene, au fost identificați 82 de elevi de clasa a XI-a, provenind de la licee din mediul rural sau orașe sub 10.000 de locuitori, cu rezultate școlare bune, doritori să participe la tabără.

Scopul taberei este de a informa şi familiariza elevii cu mediul universitar, pentru a facilita o mai bună tranziție spre învățământul superior, respectiv pentru orientarea lor către o carieră de succes. Pe durata taberei, elevii vor desfășura activități în cadrul laboratoarelor didactice din facultăți, participă la activități de cunoaștere și dezvoltare personală, la diverse tipuri de ateliere de educație non-formală și activități recreaționale.

poli camp (2)

Tabăra este parte a unui proiect coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara – UPTech – ce are ca obiectiv creșterea gradului de acces al elevilor proveniți de la licee din mediul rural și orașe sub 10.000 de locuitori la programele de licență oferite de UPT, printr-un model ancorat instituțional care integrează practici inovatoare și o configurație hibridă de trasee și resurse – îmbină tehnologia și mediul virtual cu activitățile față în față, educația academică cu cea prin cultură, instrucția cu dezvoltarea profesională și orientarea în carieră. Se urmărește îndrumarea elevilor în procesul de socializare academică, familiarizarea acestora cu procedurile de admitere și dinamica formării academice, oferirea de informații relevante pentru un parcurs educațional adecvat și individualizat.

Pe durata taberei, elevii, împărțiți pe 4 grupe, participă la o serie de activități în laboratoarele interdisciplinare din cadrul facultăților de Inginerie Electrică și Energetică, Mecanică, Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Științe ale Comunicării, Inginerie Hunedoara.

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

poli camp (7)

În cadrul acestora, cadre didactice din cadrul UPT le vor vorbi elevilor și vor realiza împreună cu aceștia experimente din domeniul printării 3D, energiei regenerabile și transformarea diferitelor tipuri de energie, chimia în pictură, fenomenul știrilor false.

De asemenea, elevii vor participa la o serie de ateliere de educație non-formală și de dezvoltare personală, ce vizează alegerea carierei, managementul emoțiilor, dezvoltare antreprenorială, rolul Uniunii Europene, educație pentru drepturile omului.

poli camp (13) poli camp (8) poli camp (10)

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/