FOTO. Piața Victoriei din Timișoara, luminată de candele în memoria victimelor de la Colectiv

colectiv 1
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Sunt șase ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv, iar mai mulți timișoreni au aprins în Piața Victoriei candele în memoria victimelor. 64 persoane și-au pierdut viața după acel incendiu.

„Ne-am adunat ca în fiecare an să comemorăm victimele de la Colectiv și să ținem un moment de reculegere care nu au avut nicio șansă în fața unui sistem corupt de sănătate, nu au avut șansa să supraviețuiască. Aducem un pios omagiu.”, a spus una dintre femeile prezente în Piața Victoriei.

colectiv 3

Incendiul devastator din Clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri, 30 octombrie 2015, în timpul unui concert al formației Goodbye to Gravity. A fost evenimentul cu cele mai multe victime și răniți, peste 180, după Revoluție. Până acum, instanțele de judecată nu au pronunțat nicio sentință finală în acest proces.

colectiv 4

„Ce știu cu precizie că s-a întâmplat e că foarte puțini din sistemul judiciar mișcă un deget pentru clarificarea tragediei respective. Sunt condamnări în primă instanță, nu știu de ce se tergiversează. Un lucru este sigur, cei care și-au pierdut copiii în acea tragedie sunt neliniștiți, neconsolați pentru că Justiția nu face dreptate. Încă. Sper să nu ajungem ca dosarul Revoluției, dosarul 10 August. Sper ca Justiția să stabilească adevărații vinovați pentru ce s-a întâmplat. Iar cei care acum nu mai sunt printre noi – să îi aibă Domnul în pază. Sunt convins că de undeva de sus ne veghează.”, a spus Oscar Manto, unul din organizatorii protestelor anti-corupție din Timișoara, prezent și el la comemorare.

promovare banner maxagro Muzeul TM

colectiv 6

La șase ani de la tragedia din Colectiv, România se află într-o altă criză sanitară. „Nu cred că sunt îmbunătățiri substanțiale în sănătate. Aici e vorba de voință de sistem, dacă sistemul dorește. Se pare că nu toți își doresc un sistem de sănătate care într-adevăr să fie în slujba oamenilor. Politicienii dacă au nevoie să se trateze se duc în străinătate. Sunt țări în care sistemele de sănătate sunt puse la punct. La noi e ceva groaznic și aud și acum o frază pe care am auzit-o rostită și în 2015, când spunea Bănicioiu «Avem de toate, nu trebuie să ne ajute nimeni!».”, a explicat Manto.

colectiv 5

colectiv 2

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/