FOTO. Petrecere ca-n filme. Peste 800 de doamne au sărbătorit mai devreme Ziua de 8 Martie!

Ziua Internaţională a Femeii a fost la începuturi o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă de-a lungul timpului s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a feminităţii, indiferent de religie şi rasă.

Peste 800 de reprezentante ale sexului frumos au sărbătorit ziua de 8 Martie în sala de sport de la Școala Generală nr. 1 din orașul de pe Bistra. Potrivit primarului Luca Mălăiescu, aceste manifestări prin care se celebrează atât ziua femeii, cât și Revelionul pensionarilor intră încet, încet în tradiția locului.

DSC_4082_00008

„Este un obicei frumos prin care noi, reprezentanții primăriei, ne arătăm recunoștința față de comunitatea noastră. De această dată a fost rândul celor care ne fac ziua mai frumoasă, în fiecare zi, să fie răsplătite prin această petrecere susținută financiar de administrația publică locală. Am avut un meniu ca la nuntă, de la aperitiv până la prăjituri și muzică populară care a întreținut atmosfera de petrecere. Pot spune că este un eveniment reușit și pe această cale le spun și eu tuturor doamnelor și domnișoarelor
un sincer La mulți și fericiți ani!”, ne-a declarat primarul.

DSC_4078_00004

Acesta a mai menționat că a organizat Ziua Femeii vineri, 4 martie, întrucât în timpul săptămânii nu ar fi găsit locația necesară pentru un eveniment cu 800 de persoane. 8 Martie este astăzi o zi a bucuriei pentru toate femeile, care primesc flori şi diferite cadouri, însă sărbătoarea a fost percepută mult timp drept un moment în care erau afirmate drepturile sociale şi politice ale femeilor, precum şi progresele făcute în ceea ce le priveşte.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157665331439831″]