FOTO. Operațiune amplă de curățare a Canalului Bega

dragare bega 2

Canalul Bega este curățat. Utilajele performante achiziționate de Administrația Bazinală de Apă Banat au început să strângă gunoaiele și vegetația adunate pe malul apei.

Acțiunea se va desfășura toată săptămâna.721.000 euro este valoarea echipamentelor achiziționate pentru întreținerea Canalului Bega, 1 dragă și 2 barje, în cadrul proiectului transfrontalier România-Serbia, finalizat în luna mai 2022.

„Dis de dimineață, colegii de la Formația Navigație, din cadrul Sistemului Hidrotehnic Bega, au început o amplă acțiune de deblocare de plutitori pe râul Bega, intravilan Timișoara. Cu ajutorul dragei multifuncționale și a barjei Conver, achiziționate în cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră România-Serbia prin care s-a reabilitat în intregime nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român, canalul Bega va fi curățat și de vegetație, de la Podul Modoș până la Uzina de Apă Timișoara, pentru a asigura condiții bune de navigare vaporette-lor”, au transmis reprezentanții ABA Banat.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Tot pentru siguranța navigației, pe malul Canalului Bega au fost montate peste 200 de indicatoare specific. Acestea le arată celor care conduc ambarcațiuni nivelul apei, culoarul pe care trebuie să îl urmeze sau înîlțimea podurilor.

dragare bega 3 dragare bega 4 dragare bega

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/