FOTO. Nu e totul roz în alb-violet! SCM Poli a reluat pregătirea într-o altă sală

Handbaliștii de la SCM Poli au terminat vacanța, iar de joi seara au revenit la antrenamente. Nu însă în Sala „Constantin Jude”, unde lucrările de refacere a parchetului au întârziat nepermis de mult, ci în sala Universității de Vest de pe Strada Popa Șapcă. Un alt neajuns este că sportivii mai au restanțe financiare.

Căpitanul Cristian Fenici a punctat aceste probleme. „Am avut o vacanță destul de lungă. Trebuie să vedem care e situația, pentru că avem ceva probleme, nu s-au rezolvat. Avem promisiuni că se rezolvă cât mai repede. Ne dorim să începem bine, să facem o pregătire foarte bună, să jucăm meciurile de pregătire cât mai bine, pentru că ne așteaptă un campionat foarte greu. Mai ales în primul meci, jucăm contra campioanei. Sperăm să fim în formă maximă și, de ce nu, să aducem un nou trofeu la Timișoara. Suntem obișnuiți să începem pregătirea tot în altă parte. În ultimii doi ani am făcut tot în deplasare antrenamentele. Aici este o sală destul de bună, sperăm să intrăm cât mai repede la noi în sală și să avem condiții bune de antrenament. Sperăm să dea drumul la aerul condiționat, de asta nu am mers al Buziaș, unde am mers sezonul trecut. Nu aveau aer condiționat și făceam saună în sală”, a declarat Fenici.

Poli, o opțiune bună de transfer, atât pentru străini, dar și români

Tot lotul a fost prezent la reunire, dar doi jucători nu s-au antrenat. În speță. Milos Orbovic, cu o problemă medicală, dar și portarul Cristian Tcaciuc, accidentat încă din iunie, când a fost convocat la echipa națională. În rest, ceilalți alb-violeți s-au antrenat normal, inclusiv cei patru jucători noi, aduși vara aceasta. De la Steaua, Timișoara l-a luat pe portarul Mohsen Babasafari, care spune că a ales Poli și datorită prestației echipei alb-violete din finala Cupei României, când a învins fosta sa echipă. „Sunt fericit că am venit la Poli, mai ales la Timișoara, despre care știu că e un oraș foarte frumos. Am jucat la Steaua sezonul trecut. Le mulțumesc, m-au ajutat. Acum am ajuns la o echipă bună. Am ales această echipă pentru că a dovedit că are potențial când a câștigat Cupa României. Cred  că putem lua atât Cupa, cât și campionatul. Vrem să surprindem pe toată lumea. În alegerea mea a contat și că echipa joacă în Cupa EHF, sper să ne calificăm în grupe”, a precizat Babasafari.

De la altă echipă foarte puternică a ediției precedente de campionat, CSM București, Poli l-a luat pe Ramon Șomlea. Interul a spus că a ales să vină în Banat deoarece gruparea timișoreană este văzută ca o echipă foarte unită dintre participantele din Liga Zimbrilor. Un argument important e că alb-violeții joacă și în turul II al Cupei EHF. „Știu că va fi o colaborare frumoasă, mi-a plăcut tot timpul grupul de aici. E un grup destul de unit din ce s-a văzut pe teren. E o echipă combativă, de tradiție, cu mulți jucători cu experiență și am decis să mă alătur și eu. M-am pregătit și în vacanță, mă voi pregăti și acum cât mai bine, sper să ajut echipa. Este un lucru bun că participăm în Cupa EHF. Sunt meciuri foarte tari. Sperăm să ajungem cât mai departe”, a spus Șomlea.

De la Suceava, la Timișoara a venit pivotul Bogdan Băican. „Este un oraș foarte frumos, foarte mare. Am venit la această echipă de tradiție în handbalul românesc cu gândul de a face performanță. Îmi doresc din tot sufletul să avem un parcurs cât mai lung în cupele europene, să prindem Final Four-ul Cupei României și de ce nu, să câștigăm din nou Cupa României. Sper la o medalie în campionat anul acesta. Sper să ajut echipa cât mai mult, să avem un an foarte bun, lipsit de accidentări. Presiunea e bună câteodată, de asta suntem jucători profesioniști să jucăm sub presiune. Trebuie să luăm meci cu meci, să muncim antrenament de antrenament și la finalul campionatului să avem succes”, a precizat Băican.

Poli l-a repatriat pe Robert Năstăsie de la Focșani. „Mi-am dorit să revin la Timișoara, de când eram copil mă uitam la colegi, voiam să joc la un club așa mare ca Timișoara, cu tradiție. Nu poți să spui decât Poli – tradiție și performanță. E o echipă puternică, un grup unit, cu dorința de performanță. Asta cred că m-a convins cel mai mult, echipa și oamenii cu care urmează să joc. Timișoara e o echipă foarte puternic, prin simplul fapt că sunt foarte uniți. Când auzi de Poli, știi că e o echipă unită și cu dorința foarte mare de victorie. Îmi doresc să câștigăm un trofeu”, a punctat Năstăsie.

Poli va începe meciurile oficiale la final de august, când va juca Supercupa României cu Dinamo.