FOTO. Nouă spații inedite din Timișoara, puse la dispoziția organizatorilor de evenimente

mx miklosi 2 1024x683
po 1000x100px (3)

Cele nouă spații administrate de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara vor fi puse la dispoziția organizatorilor de evenimente. Printre acestea se numără spații neconvenționale, clădiri istorice și foste clădiri industriale.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara anunță că este în căutare de parteneri pentru organizarea de evenimente în cele nouă spații pe care le are în administrare. Este vorba de spații neconvenționale, clădiri istorice și foste clădiri industriale, care pot fi gazde bune pentru expoziții, instalații artistice, proiecții de film, dezbateri, lansări de carte, ateliere și spectacole diverse.

Mai precis, cele trei galerii din Bastionul Maria Theresia (aripa nord) administrate de Centrul de Proiecte, reabilitate la începutul acestui an, pot găzdui expoziții, instalații artistice, spectacole și alte evenimente.

bastion (1)

De asemenea, Multiplexity – Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, cea mai importantă moștenire de infrastructură culturală a titlului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, reprezintă o structură pe ferme metalice şi zidărie de cărămidă, cu cinci încăperi conexe, ce se pretează pentru organizarea de expoziții, instalații artistice, spectacole sau dezbateri.

Totodată, Palatul Ștefania, cunoscut și sub numele de Casa cu Maimuțe sau Casa Totisz, oferă un spațiu de evenimente neconvențional de circa 700 mp, pe două niveluri, împărțit în mai multe încăperi.

Mai mult, clădirea care găzduiește Centrul de Proiecte figurează pe hărţile Timișoarei încă din anul 1723, când aici funcționa Hanul „La cele două chei de aur”. Parterul imobilului are o suprafață de circa 85 mp. Atât spațiul de la parterul clădirii, cât și curtea interioară a acestei au găzduit până acum expoziții, lansări de carte, dezbateri sau workshop-uri, concerte în aer liber, târguri de carte și alte evenimente.

cp curte interiroara 1 1024x683

De asemenea, din 1 iulie, și spațiul fostei frizerii Igiena va fi disponibil. Un spațiu neconvențional, cu tavan înalt, spațiul în care a funcționat timp de mulți ani o frizerie se pretează acum pentru organizarea de expoziții, instalații artistice, ateliere și evenimente diverse.

Totodată, Cinema Victoria funcționează din luna septembrie 2022 ca scenă pentru film, teatru independent și alte evenimente ale comunității. Este prima dintre sălile de cinema ale orașului reabilitate de Primăria Timișoara. Sala multifuncțională poate găzdui festivaluri, conferințe și programe diverse propuse de organizatori locali sau naționali.

1000x100 casa brutarului

Pe site-ul https://centruldeproiecte.ro/spatii/ puteți citi mai multe detalii despre fiecare spațiu administrat de către Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte. Tot aici găsiți și regulamentul pentru a folosi spațiile, formularul de rezervare și perioadele disponibile. Solicitările vor fi analizate de către echipa Serviciului Programare și Administrare Spații a Centrului de Proiecte”, a informat Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

mx miklosi 1 1024x683

palatul stefania 2 1024x683

bastion (3)

bastion (2)

bastion (5)

bastion (4)