FOTO. Mici arhitecți ecologiști, antrenați de Universitatea Politehnica Timișoara

micii arhitecti (17)

Atelierul „Micii Arhitecți”, organizat de Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT a ajuns  la ediția a VI-a, la Universitatea Politehnica Timișoara. Tematica a fost legată de arhitectura verde, atelierul purtând, de altfel, și numele „Micii Arhitecți ecologiști”.

Clubul Facultății de Arhitectură și Urbanism a găzduit, începând din 20 iunie 2023, peste 50 de copii de la Școala Gimnazială Topolovățul Mare. Împreună cu cadrele didactice șl.dr.arh. Cristina-Maria Povian, șl.dr.arh. Andreea Anghel și studenți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, copiii au învățat despre fațade verzi, căsuțe sustenabile și modul în care diferite materiale pot fi reciclate pentru a putea fi transformate în alte clădiri.

micii arhitecti (1)

Pe lângă noțiunile noi învățate, elevii au avut în program și activități practice, realizând căsuțe pentru păsări sau insecte, aplicând astfel cunoștințele dobândite. Atelierul a avut ca scop promovarea arhitecturii sustenabile, a legăturii cu natura, folosind, pe cât posibil, materiale reciclabile. La final, copiii au votat cele mai frumoase căsuțe și au fost recompensați cu diplome. Căsuțele pentru insecte și cele pentru păsări urmează să fie montate în jurul școlii din Topolovățul Mare.

micii arhitecti (8)

De asemenea, elevii au vizitat Facultatea de Arhitectură și Urbanism, au stat de vorbă cu decanul acesteia, conf.dr.arh. Cristian Blidariu, și au vizionat machetele realizate de studenți

Totodată, „micii arhitecți” au făcut cunoștință cu campusul UPT, Stadionul Știința, Parcul Facultății de Mecanică și cu Biblioteca Universității Politehnica Timișoara.

micii arhitecti (7) micii arhitecti (11) micii arhitecti (15)

1000 x 100 gif logiscool