FOTO: Marcel Vela, atent la păsări și animale. Pe ce a dat banii edilul?

Edilul-șef al municipiului a fost primul cumpărător la deschiderea celei de a 62-a expoziții a Asociației Crescătorilor Păsărilor și Animalelor Mici de Rasă ,,Fauna Cărășeană”.

Prima pereche de papagali cântători a fost achiziționată de primarul Marcel Vela, aflat la deschiderea expoziției, care a avut loc astăzi. ,,În Caransebeș sunt foarte mulți crescători de animale și păsări mici de rasă. De aceea există pe lângă asociația județeană și una locală. Pasiunea pentru îngrijirea acestor exemplare te face să respecți mai mult natura și să apreciezi frumusețea ei. Papagalii vor sta în cabinetul meu. Am făcut un grup focus așa cum am învățat în politică, pentru că mai am un acvariu cu pești, care pe lângă frumusețea și coloritul lor mă ajută să mă relaxez în momentele încărcate ale zilei”, a menționat edilul urbei pentru www.expressdebanat.ro.

3_ok expozitie de pasari si animale

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit președintelui asociației, medicul veterinar Alin Deteșan, până duminică se pot admira peste 600 de exemplare din cele mai cunoscute rase de găini, rațe, iepuri, păuni, papagali sau porumbei. ,,După Revoluția din Decembrie 1989, asociația nou înființată a preluat palmaresul vechii organizații, astfel că, după împrospătarea consiliului de conducere, din 2010 expoziția se organizează anual în diferite orașe ale județului, ne-a declarat președintele asociației Alin Deteșan.

4_ok expoztie de pasari si animale

Frumoasele exemplare pot fi admirate la sala de sport ,,Valeria Borza” din cartierul Cazărmii, iar premierea crescătorilor cu cele mai frumoase exponate va avea loc duminică, de la ora 10.30.

banner 970 x 250