FOTO. Lucrări aproape în grafic la Conacul Mocioni. Un sfert din reabilitare e gata

mocioni 5

Muncitorii lucrează cu spor la revitalizarea Conacului Mocioni de la Foeni. Lucrările ar trebui să fie gata în aprilie anul viitor.  

25% dintre lucrările cuprinse în proiectul de reabilitare și revitalizare la Conacul Mocioni sunt deja realizate, fără întârzieri majore față de graficul asumat.

„Vizita intermediară de monitorizare a autorității finanțatoare confirmă progresul înregistrat pe șantier și calitatea intervenției de restaurare. (…) Conform constructorului și expertului prezent la vizita de monitorizare, există șanse bune pentru finalizarea lucrărilor la termenul contractual, în aprilie 2024., au transmis reprezentanții CJ Timiș.

1000x200 dacus 02

Până acum, muncitorii au derulat următoarele lucrări: au consolidat porticul posterior, au desfăcut învelitoarea, au reparat șarpanta și au realizat infrastructura de instalații.

Lucrările de reabilitare și refuncționalizare ale Conacului Mocioni  sunt finanțate pe granturi din spațiul economic european 2014 – 2021. Parteneri sunt Institutul Intercultural Român și North Consulting din Islanda. Imobilul este unul dintre cele mai vechi din Banat, construit în 1750.

publicitate si promovare online banner maxagro