FOTO. La Spitalul Județean din Timișoara se va administra non-stop vaccin anti-Covid, la o lună de la deschiderea centrului

A trecut aproape o lună de când autoritățile deschideau primul centru de vaccinare non-stop din țară, la Spitalul Județean din Timișoara, însă doar acum acesta chiar și funcționează pe timpul nopții. Abia de luni spre marți, platforma de vaccinare a permis programarea pe timpul nopții la centrul din incinta celui mai mare spital din vestul țării.

Centrul de vaccinare permanent a fost deschis cât Timișoara încă era în carantină, în 23 martie, în incinta Clinicii de Ortopedie a Spitalului Județean. Imunizarea se face exclusiv cu serul Pfizer-BionTech.

Centrul dispune de 4 fluxuri pe zi și 4 pe timp de noapte. Aici medicii pot imuniza 480 de persoane în 24 de ore, șapte zile pe săptămână. De la deschidere și până acum, centrul a funcționat doar până la ora 23.

La Centrul Permanent de la Județean au fost administrate în total 12.966 de doze de vaccin, potrivit DSP Timiș. Pe de altă parte, în Timișoara a fost introdus și proiectul pilot prin care cetățenii se pot vaccina în cabinetele medicilor de familie. Potrivit DSP, până luni la prânz, în cabinetele medicilor de familie au fost vaccinate cu AstraZeneca 258 de persoane. Iar de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș s-au administrat 196.677 de doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.