FOTO. Intervenții printre blocuri! La Moldova Nouă s-a dat startul lucrărilor în zona „Sofia Arcan”

reabilitare strazi moldova noua (4)

Administrația locală de la malul Dunării a început lucrările de reabilitare în zona blocurilor din preajma Școlii Generale „Sofia Arcan”.

Lucrările au început săptămâna trecută și se axează pe zona blocurilor 27, 16 și 19. Se au în vedere lucrări de intervenții pentru cele două străzi, Traian Vuia și Mihai Viteazu, care constau în aşternerea de covoare asfaltice, demontarea bordurilor actuale degradate şi înlocuirea cu altele noi, prefabricate din beton, o alee carosabilă, cu lăţimea de 3,50 m în prelungirea aleii de acces – Piaţa Agroalimentară, care să ajungă în strada Mihai Viteazu și realizarea a două parcări de mici dimensiuni, fiecare a câte 21 de locuri, flancate de spații verzi și trotuare (în spatele blocului 27).

reabilitare strazi moldova noua (3)

La strada care facilitează accesul spre Piaţa Agroalimentară, carosabilul va fi lărgit de la 2,75 m la 3 m, cu o lăţime de 4 m, prin completarea sistemului rutier în casete de lărgire. De asemenea, trotuarul va fi lărgit de la 1 m la 2 m. În lungul acestui trotuar vor fi prevăzute şi bănci având cadrul metalic (şezut şi spătar din lemn), precum şi coşuri de gunoi urbane. Pentru separarea fluxurilor de circulaţie pedestră şi auto, între stradă şi trotuar, va fi reamenajat un spaţiu verde prin gazonare.

reabilitare strazi moldova noua (1)

„În urma acestor amenajări vor putea avea acces și vehiculele de intervenţii (salvări, pompieri etc.), iar pietonii (şcolarii şi însoţitorii lor, locuitorii din zonă etc.) vor circula în siguranţă.”, transmite primarul Ion Chisăliță.

reabilitare strazi moldova noua (2)