FOTO. Intervenție specială a pompierilor din Reșița în bazarul de haine din centrul orașului

exercitiu pompieri bazar nera (5)
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Pompierii au avut astăzi o misiune specială prin care și-au testat pregătirea în cazul unei situații de urgență. Scenariul exercițiului derulat la magazinul de îmbrăcăminte din zona centrală a Reșiței a pus în mișcare două autospeciale cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și 15 angajați ai ISU „Semenic”.

Exercițiul tactic s-a desfășurat la orele prânzului, la magazinul de haine din centrul Reșiței, cunoscut de localnici drept bazarul Nera. Scenariul a prevăzut izbucnirea unui incendiu în interiorul centrului comercial, fiind implicate substanțe periculoase (acid sulfuric) și butelii cu risc de explozie. De asemenea, unul dintre pompieri a jucat rolul de victimă care a necesitat evacuarea.

exercitiu pompieri bazar nera (8)

În misiunea specială de astăzi au fost angrenate două autospeciale de stingere cu apă și spumă de capacitate mărită, o ambulanță tip B2, 13 subofițeri și doi ofițeri.

„Exercițiul a avut ca scop perfecționarea pregătirii personalului în stingerea incendiilor. La interior a existat și o victimă, pe care am extras-o și am predat-o echipajului de pe ambulanță. Colegii s-au descurcat exemplar, exercițiul fiind o dovadă a pregătirii noastre zilnice și a nivelului la care ne aflăm.”, ne-a declarat locotenent Sorin Craioveanu din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița.

exercitiu pompieri bazar nera (2)

Pompierii cărășeni au parte periodic de astfel de exerciții. Diversele scenarii se derulează la instituții de învățământ, unități medicale sau în zone montane cu risc de avalanșă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

exercitiu pompieri bazar nera (9)

exercitiu pompieri bazar nera (3)

exercitiu pompieri bazar nera (6)

exercitiu pompieri bazar nera (1)

exercitiu pompieri bazar nera (7)

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/