FOTO. Imagini apocaliptice la Reșița! Mașini luate de apă, case inundate și un drum național blocat

masinia apa kogalniceanu
promovare online Timisoara Casa Auto

Recentele imagini din Italia au devenit realitate și pe o stradă din Reșița. Mașinile parcate au fost luate de șuvoaie. În același timp, un drum național a fost închis, carosabilul fiind blocat de apă! 

Municipiul Reșița s-a confruntat astăzi cu una dintre cele mai abundente ploi din ultimii ani. Circa 70 de litri pe metrul pătrat s-au adunat în doar jumătate de oră, ceea ce a făcut ca apa să măture efectiv totul în cale, sistemul de canalizare fiind complet depășit.

Cea mai afectată stradă din oraș a fost Mihail Kogălniceanu din Muncitoresc, acolo unde mai multe mașini au fost luate de apă chiar din fața caselor. Întreaga arteră s-a transformat într-un râu, ceea ce i-a făcut pe mulți reșițeni să creadă că în zonă s-ar fi rupt un baraj.

suvoi kogalniceanu

Ce a rămas în urmă vorbește de la sine… Proprietarii mașinilor speră să mai poată face ceva, însă este greu de spus dacă după dezastrul se astăzi le vor mai putea folosi fără costuri serioase.

inundatii resita6

Probleme au fost și în cartierele Țerova, Doman și Secu, unde pompierii au fost chemați să îi ajute pe localnici. „Pentru gestionarea situațiilor semnalate au fost alocate inițial trei autospeciale de stingere cu apă, dotate cu motopompe, patru autospeciale de primă intervenție și comandă și șase motopompe transportabile. Ulterior au fost suplimentate forțele de intervenție cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și trei motopompe din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și Secției de Pompieri Oravița.”, transmit reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Până la ora 19.30, pompierii au evacuat apa din 23 de gospodării (Reșița – 9, Țerova – 5, Doman – 6, Secu – 3) și au decolmatat un podeț din Reșița.

inundatii resita4

În următoarea oră, s-a mai intervenit pentru evacuarea apei din 4 gospodării din municipiu.

promovare banner maxagro

inundatii resita

În prezent se mai acționează în 5 locații (Reșița – 4, Doman-1). În Reșița, 7 subofițeri acționează pe strada Mihail Kogălniceanu pentru a ajuta la îndepărtarea de aluviuni.

inundatii resita3

Probleme serioase au apărut și pe DN 58 Reșița – Anina, în zona Carașova. Drumul a fost închis pe o porțiune de circa 120 de metri pentru că apa de pe carosabil atingea circa 15 cm.

apa carosabil

La ora actuală se poate circula pe un singur sens. Cei de la Drumuri Naționale acționează pentru deblocarea totală a carosabilului.

aluviuni carosabil edit 216507081086000

Echipajele venite în sprijin de la celelalte subunități de intervenție au încheiat misiunile și se retrag la bază. Apele sunt și ele în retragere.

publicitate tmc 640