FOTO. Gata cu bețele! Copaci de 8 metri plantați într-o zonă din Timișoara

copac7

Primăria Timișoara nu mai vrea să planteze pomi mici și subțiri. Reprezentanții instituției anunță că după zona Pepinierei, și în Bucovina au fost plantați zeci de copaci de dimensiuni mari, care au înălțimi între 8 și 10 metri.

Primăria Timișoara a schimbat strategia în ceea ce privește plantarea de pomi. Astfel, reprezentanții instituției nu mai doresc să pună în pământ copaci mici și subțiri. Așa se face că, după zona Pepinierei, în aceste zile au fost plantați 32 de copaci de dimensiuni mari și în Bucovina.

copac5

După zona Pepinierei, unde am plantat 21 de copaci, zilele acestea au venit rândul celor din Bucovina. Aceștia au dimensiuni medii cuprinse între 8-10 metri înălțime și o circumferință a trunchiului de aproximativ 30 de centimetri și au fost ancorați pentru a crește drept. În contractul cu firmele de spații verzi a fost inclusă și întreținerea lor pe următorii doi ani, astfel încât aceștia să aibă cele mai mari șanse să se prindă. Aceste plantări de copaci de mari dimensiuni din specii autohtone sunt și un test al capacității firmelor de întreținere a spațiilor verzi”, a informat Primăria Timișoara.

Reprezentanții instituției anunță că vor continua astfel de plantări și în anul 2022 în cât mai multe zone din oraș.

copac8

copac6

copac4

copac3

copac2

copac1