FOTO. Gala Excelenței UPT 2022

gala excelenta upt 2022 3

Și în acest an, Universitatea Politehnica Timișoara a reconfirmat că susține și recunoaște adevăratele valori, răsplătind eforturile depuse, prin organizarea unui eveniment care omagiază întreaga comunitate academică – Gala Premilor de Excelență UPT 2022.

„Pentru o instituție care de 102 ani a contribuit la dezvoltarea modernă a orașului și a regiunii, dintre care 25 de ani de una singură, care a pus bazele celorlalte universități din Timișoara, a filialei locale a Academiei Române, o instituție care și în prezent se situează pe primul loc în țară între universitățile tehnice în mai multe ranking-uri internaționale, o instituție din care, tot recent, două colective au fost premiate de Academia Română, iar alte două au obținut premii în domeniul PR-ului, suntem îndreptățiți să avem o Gală a Excelenței. Sunt multe premii, dar acesta e, cu atât mai mult, un motiv de bucurie și de mândrie pentru noi toți”, a spus Florin Drăgan, rectorul UPT.

gala excelenta upt 2022 10

Au fost recompensate cadrele didactice care s-au remarcat prin excelență în procesul educational, în inovație sau cercetare. Nu doar eforturile depuse în activitatea didactică au fost premiate, ci și cele din domeniul cultural.

Chiar dacă Clubul Sportiv Politehnica Timișoara a obținut, în decursul ultimului an, aproape 100 de trofee naționale, premiul „Excelență în Sport” a recompensat, de această dată, o echipa feminină de fotbal Politehnica Timișoara, care a reușit o performanță unică: să înscrie 75 de goluri și să nu primească nici unul.

gala excelenta upt 2022 7

Eforturile depuse pe parcursul întregului an au fost răsplătite prin acordarea premiilor „Excelență în Digitalizare” (ș.l.dr.ing. Andrei Ternauciuc), „Excelență în Dezvoltare Sustenabilă” (prof.univ.dr.ing.ec. Marian Liviu Mocan), „UPT Innovation Fellows” (Bike UP și Clevercity).

Atmosfera de sărbătoare a fost completată cu un moment artistic susținut de Narcisa Brumar și Marius Goșa, acompaniați la pian de Dragoș Zaharescu, de la Opera Română din Timișoara, care au interpretat câteva arii din „Scripcarul pe acoperiș”, „Liliacul” și „Don Givanni”, precum și un recital de colinde susținut de Corul Universității Politehnica Timișoara.

gala excelenta upt 2022 12 gala excelenta upt 2022 4 gala excelenta upt 2022 8