FOTO. Exercițiu de amploare la Spitalul Militar din Timișoara! Ipoteză de groază pentru pompieri și pacienți

Pompierii din Timișoara au participat astăzi la un exercițiu bazat pe un scenariu teribil: un incendiu izbucnit într-o secție a Spitalului Militar.

„Alarma” s-a dat la ora 10.00, atunci când Detașamentele 1 și 2 Timișoara, cu 4 autospeciale de stingere, două autoscări, doi ofițeri și 20 de subofițeri s-au prezentat de urgență la Spitalul Militar Timișoara, acolo unde s-a desfășurat un exercițiu menit să îi pregătească pe cei care luptă cu flăcările să înfrunte unul dintre cele mai negre scenarii: o secție cuprinsă de flăcări.

A fost aleasă Secția de Cardiologie, aflată la etajul 3 al clădirii. Personalul spitalului s-a autoevacuat, dar pompierii au fost nevoiți să salveze două persoane, care au jucat rolul de victime. Întregul exercițiu a durat mai bine de două ore.

O acțiune similară, la care au participat pompierii cărășeni, s-a derulat la începutul lunii februarie la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Periodic, pompierii militari iau parte la astfel de exerciții pentru a-și testa abilitățile și pentru a fi cât mai pregătiți în ideea în care scenariile ar deveni realitate.

CITEȘTE ȘI: Risc radiologic la Spitalul Județean de Urgență Reșița! Scenariu de coșmar pentru medicii și pompierii cărășeni!