FOTO: S-a luptat cu flăcările de la Valahia de Ziua Armatei!

Incendiul care a mistuit localul preferat al maneliștilor din Reșița, Valahia, i-a ținut pe pompieri în priză toată dimineața. De la ora 05.00, aceștia au intervenit să stingă flăcările, astfel încât să nu le pună în pericol viața celor care locuiesc în apropiere.

Cel care a condus operațiunea de stingere a incendiului de la Valahia este sublocotenentul Andrei Poamă. Cu toate că misiunea sa a fost una dificilă, pentru că flăcările au fost puternice, Andrei spune că nu s-a simțit extenuat să participe și la acțiunile organizate de Ziua Armatei, în Parcul Tricolorului. „Este un moment unic, nu puteam lipsi de la defilare, pentru că Armata Română este sărbătorită o dată în an. Mai avem și Ziua Pompierilor, dar astăzi este cu totul diferit”, a declarat Andrei Poamă (FOTO) pentru „Express de Banat”. Și pentru că meseria sa nu este deloc una ușoară, după defilare, și-a continuat ziua de lucru, pregătit să intervină, în cazul în care mai apar și alte evenimente „înfocate” pe teritoriul județului Caraș-Severin.

Alături de pompierul de la ISU „Semenic”, în Parcul Tricolorului, acolo unde a avut loc acțiunea închinată sărbătorii de astăzi, s-au mobilizat jandarmii și militarii de la UM 01372 Caransebeș. Cu toții au defilat în aplauzele puținilor reșițeni care au luat parte la acțiune.


Forțele armate au stat alineate pe tot parcursul manifestării

Nelipsite au fost autoritățile locale și județene, care s-au prezentat la ora stabilită în Parc și au depus câte o coroană de flori la Monumentul Eroilor.

Printre cei prezenți la acțiune s-a regăsit și fostul prefect al județului Caraș-Severin, Ioan Sabo, care a stat discret în spatele generalilor trecuți în rezervă ai Armatei Române.


Ioan Sabo, fostul prefect al județului Caraș-Severin

De asemenea, primarul orașului, Mihai Stepanescu, a fost însoțit de viceprimarul Ioan Crina, dar și de colegii săi de partid. Șefii instituțiilor deconcentrate au luat și ei parte la acțiunea închinată Armatei Române.


Reprezentanții Primăriei Reșița au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor