Aproximativ 200 de timișoreni au participat, vineri seară, la Marșul Eroilor, organizat an de an de suporterii Politehnicii Timișoara. Sunt 33 de ani de când de la Timișoara pornea scânteia Revoluției.
Suporterii au mărșăluit pe străzile Timișoarei, la fel cum o fac în fiecare an în 16 decembrie, marcând principalele puncte ale Revoluției din Decembrie 1989. „Eroii nu mor niciodată!”, spun ei, ca un omagiu perpetuu pentru cei care s-au sacrificat în numele libertății.
Sebastian Novovic este unul dintre cei nelipsiți de la Marșul Eroilor.
„A fost ideea comemorării celor căzuți la Revoluție pentru că mulți dintre cei care vin la meciuri sau sunt între suporterii lui Poli, la peluză, au avut părinți, frați, surori care au fost răniți, fie au murit, fie doar au participat în zilele Revoluției. A apărut așa, ca o idee normală, să comemorăm memoria celor căzuți pentru libertate. Unul dintre obiectivele noastre este să aducem cât mai mulți tineri alături de noi. Multă lume spune: ce marș e ăsta că vin oameni care nu erau născuți la Revoluție. Tocmai asta este ideea: să vină în continuare oameni care nu erau născuți la Revoluție pentru că noi acum suntem la a 17-a ediție, dar poate o să vorbim la a 47-a. Și atunci trebuie să fie oameni care duc tradiția asta mai departe și mă bucur că sunt foarte mulți tineri. Scopul este să nu se uite. Cine uită, e complice!”, a declarat Sebastian Novovic, reprezentant Druckeria.
Manifestanții au ajuns și în Piața Victoriei. Pe treptele Catedralei Mitropolitane s-au aprins lumânări pentru eroii martiri. În fața Operei Române, suporterii alb-violeți au păstrat un moment de reculegere și au pornit, apoi, spre Piața Unirii și la Cimitirul Eroilor.
În marșul lor, tinerii au scandat „Eroii nu mor niciodată!”, „Cinste lor, cinste lor eroilor!” și „Libertate!”.
Sâmbătă, în 17 decembrie, este zi de doliu la Timișoara, potrivit unei hotărâri de consiliu local adoptată în 1993. În 1989, în 17 decembrie, sub gloanțele militarilor și ale trupelor de miliție au murit primii oameni. Eroii Revoluției vor fi pomeniți în cadrul unei slujbe care va avea loc la Catedrala Mitropolitană, apoi timișorenii sunt așteptați să depună coroane la Monumentul Crucificării. O slujbă va fi oficiată și la Cimitirul Eroilor, iar momente de reculegere se vor ține și la alte cimitire din oraș.
În 17 decembrie, toate instituţiile şi autorităţile publice de pe raza orașului vor arbora drapelul de stat al României în bernă.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Peste 100 de muncitori, 55 de utilaje și 80 de autobasculante lucrează pe șantierul de construire a drumului de legătură dintre Timișoara și autostrada A1. Stadiul de realizare a...