FOTO. Educație, umor, magie, în una dintre cele mai tari săli de spectacole din România – un trio perfect, semnat de Trei de Treflă

po 1000x100px (4)

Curiozitatea, misterul și, nu în ultimul rând, magia au fost motivele pentru care sala Casei de Cultură Moldova Nouă fost aproape plină de copii și părinți în așteptarea lui Alexandru Marcu, craioveanul cunoscut sub numele de Trei de Treflă, după apariția în cadrul emisiunii „Românii au talent”.

De cum și-a făcut apariția pe scenă, copiii au fost atrași ca un magnet de mentalist, cu atât mai mult de modul în care acesta făcea ca anumite lucruri să apară sau să dispară. Bucuria micuților a-nceput să crească în intensitate, mai ales în momentul în care expertul în arta misterului i-a invitat pe scenă, participând astfel împreună la momentele magice, ca de exemplu: transformarea unei bancnote de 10 lei într-una de 100 de lei, îndoirea tacâmurilor, după anumite formule magice, fel și fel de demonstrații cu ajutorul cărților de joc, n combinații de cifre care, adunate, dădeau același rezultat etc.

Punctul culminant al spectacolului umoristic-educativ l-a reprezentat momentul intitulat „Îți mulțumesc, mamă!”, moment care, de fapt, folosind magia, spunea o poveste: modul în care micuții reușesc să le mulțumească, la un moment dat, părinților pentru toate eforturile depuse în creșterea și educația lor.

Prin urmare, povestea suna în felul următor: un băiețel, pasionat de magie, a mers, împreună cu mama sa, la un spectacol de acest gen. Pe scenă, magicianul cere publicului un inel, iar cum nimeni nu avea, mama băiețelului își scoate propria verighetă de pe deget și i-o oferă mentalistului. Magicianul o pune într-un săculeț, iar printr-o bătaie de ciocan, aceasta dispare.

Cum un cufăr se afla pe scenă, toți copiii din public indicau că acolo se ascundea obiectul făcut nevăzut. Dar ce să vezi? În cufăr se afla o portocală, în portocală, o lămâie, în lămâie, o bomboană și, da, în bomboană se ascundea inelul. După mult timp, micuțul spectator a devenit la rându-i magician. Reproducând același truc pe scenă, truc pe care l-a văzut în copilărie, și având-o în public pe mama sa, tânărul a profitat de moment, mulțumindu-i acesteia pentru că, în copilărie, și-a dăruit propriu inel, pentru a-l motiva pe acesta să meargă mai departe spre înclinația pe care o avea.

Spre sfârșitul spectacolului, publicul a avut parte de un show occidental de lumini, mai ceva ca-n Star Wars. La final, cei mici a avut ocazia să se fotografieze cu protagonistul spectacolului și să primească baloane din partea lui.

Cu privire la atmosfera de la Moldova Nouă, Alexandru Marcu a declarat pentru expressdebanat.ro: „E o mare bucurie pentru mine când vezi 70% din sală plină, cu public receptiv, inteligent, deschis. Le mulțumesc atât directorului Casei de Cultură, cât și autorităților locale pentru că ne-au găzduit aici, la Moldova Nouă. Pot spune că nivelul sălii instituției culturale de aici se află printre primele 20 de săli din România. A fost curat, am avut o sonorizare bună”.

Pe viitor, următorul moment al magicianului, după „Îți mulțumesc, mamă”, se va numi „Cine sunt eu?”, un spectacol în care timpul se oprește în loc, un spectacol unde copiii se bucură, se amuză și unde se pot educa foarte ușor, show-urile magicianului având la bază și programarea neuro-lingvistică.